Muusikaõpetaja sai õpilastelt kingituseks suurejoonelise üllatuskontserdi

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Kui Paide armastatud muusikaõpetaja Sirje Graubergi sõbrannad ta pühapäeval, päev enne oma 70. sünnipäeva, auto peale võtsid ja Viraksaare poole sõitma hakkasid, ei osanud too aimatagi, et lõbus autosõit ei lõppe mitte Väätsa maisipõldude vahel piknikku pidades, vaid pärast põhjalikke pettemanöövreid Paide muusika- ja teatrimajas suurel juubelikontserdil.

«Ma tõesti ei osanud seda oodata, ma vist isegi kiljusin, kui suurde saali astusin,» ütles Sirje, süda kiiremini löömas ka päev pärast üllatuskontserti. «Meikimisest polnud mingit kasu, pisarad jooksid kogu aeg.»

Sirje Graubergile korraldas üllatuspeo tütar Martha-Beryl. Seda oli ta plaaninud juba pikalt ning võtnud kontakti paljude ema endiste ja praeguste õpilastega, keda rohkem kui 30 aasta peale on olnud liialdamata öeldes sadu. «Tahtsin emale midagi erilist kinkida, mis ta pahviks lööks. Kontsert tundus kõige õigem, kuna aastakümnete jooksul on tema käe all esimese muusikalise puudutuse saanud palju ägedaid inimesi,» selgitas Martha-Beryl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles