Paide Linnameeskonna järelkasv näitas end sinisärkides

Järva Teataja
Copy

Paide Linnameeskonna president Veiko Veskimäe on alati rõhutanud klubipüramiidi tähtsust, mistõttu on klubi aastaid panustanud noorte jalgpallurite kasvatamisse ja nende arendamisse. Eelmisel nädalal sai klubi taas tehtud töö vilju maitsta, kui U15 vanuseklassi mängijad Adele Sofia Berg ja Andreas Põder tegid debüüdi Eesti noortekoondiste ridades.

Andreas Põder ja Adele Sofia Berg veetsid terve eelmise nädala vastavalt noormeeste ja neidude U15 koondiste juures. Noormehed mängisid Tallinnas TNTK jalgpallistaadionil ja neiud Leedus LFF-i staadionil. Mõlemad järvalased said kirja väga suure hulga üliväärtuslikke rahvusvahelisi mänguminuteid kõigis matšides.

Noormeeste U15 koondis tegi teatud mõttes ajalugu ja võitis koduse UEFA sõprusturniiri. Sellist edu pole Eesti U15 koondis ammu saavutanud. Avamängus kaotati küll Moldovale 2:4, ent seejärel alistati nii Aserbaidžaani kui Bosnia ja Hertsegoviina eakaaslased 2:1.

Andreas Põder (nr.16) teenis minuteid kõigis mängudes: nii Moldova kui Aserbaidžaani vastu sekkus ta 64. minutil, viimases kohtumises Bosnia vastu alustas aga algkoosseisus ja mängis 75 minutit.

Põder näitas end kõigis mängudes head küljest. Mängus Moldova vastu teenis karistuslöögi, mis realiseeriti väravaks, Aserbaidžaani vastu mängides algatas ta võidu toonud rünnaku keskväljal ning Bosnia ja Hertsegoviina vastu peetud mängus andis väravasöödu Eesti esimesele tabamusele.

Andreas Põder (nr. 16) U15 koondise kohtumises Moldova vastu.
Andreas Põder (nr. 16) U15 koondise kohtumises Moldova vastu. Foto: Katariina Peetson / Eesti Jalgpalli Liit

Neidude U15 koondis pidas Balti turniiri mänge Leedus, kus mindi vastamisi Leedu, Läti ja Fääri saarte eakaaslastega. Läti neidude vastu tehti avamängus 1:1 viik, seejärel kaotati Fääri saartele 2:5 ning turniiri viimases kohtumises tuli punase kaardi tõttu suurem osa kohtumisest vähemuses mängides Leedu neidudelt 1:3 kaotus vastu võtta.

Adele Sofia Berg (nr.6) teenis tublisti usaldust ja mänguaega. Läti vastu alustas ta põhikoosseisus ning mängis 68 minutit; Fääri saarte vastu sekkus vahetusest poolajal ning sai kirja 40 minutit ja viimast kohtumist Leedu vastu alustas Adele taas põhikoosseisust ning mängis 75 minutit.

Linnameeskond tänas ja õnnitles värskeid noortekoondislasi ning nende treenereid Veiko Kurimit, Rauno Kaldi ja Meelis Roobat ning Taavi Partsi ja Kalmer Klettenbergi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles