Volinike tasu hakkab sõltuma kohalkäimisest

Copy
Koroonaajal tekkis võimalus, et volinikud ei pea istungist enam füüsiliselt osa võtma, vaid võivad seda tööd teha ka veebi vahendusel. Järva vallavolikogu esimees Rait Pihlegas on isegi seda võimalust kasutanud, kuid peab paremaks, kui ollakse ühise laua taga.
Koroonaajal tekkis võimalus, et volinikud ei pea istungist enam füüsiliselt osa võtma, vaid võivad seda tööd teha ka veebi vahendusel. Järva vallavolikogu esimees Rait Pihlegas on isegi seda võimalust kasutanud, kuid peab paremaks, kui ollakse ühise laua taga. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva vallavolikogu arutas viimasel istungil eelnõud, mis võtab volikogu komisjonide esimeeste ja aseesimeeste hüvitise 1. jaanuarist poole väiksemaks juhul, kui nad ei viibi koosolekutel kohapeal, vaid teevad seda veebi vahendusel. Samamoodi on kavas talitada vallavolinike ja komisjonide liikmete hüvitisega.

Volikogu esimees Rait Pihelgas selgitas volikogu istungil eelnõud tutvustades, et eelnõu sisu erineb selle poolest, kas komisjoni tööd juhitakse kohapeal või veebi vahendusel. «Ettepanek on, et kohapeal juhtimise eest saab tasu sada protsenti, veebi teel juhtimise puhul võiks vähendada seda 50 protsenti,» täpsustas­ ta.

Muudatuse eesmärk on motiveerida komisjonide esimehi füüsiliselt koosolekutel käima, kui see on vähegi võimalik.

Märksõnad

Tagasi üles