Kutseharidust ootavad ümberkorraldused

Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas käis Paides arvamusfestivalil, kuid tutvus ka haridusasutustega. Muuhulgas külastas ta koos Järvamaa kutsehariduskeskuse direktori Rein Oseliniga Särevere õppekohta, kus tutvus põllumajanduserialade õppevõimalustega.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas käis Paides arvamusfestivalil, kuid tutvus ka haridusasutustega. Muuhulgas külastas ta koos Järvamaa kutsehariduskeskuse direktori Rein Oseliniga Särevere õppekohta, kus tutvus põllumajanduserialade õppevõimalustega. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Valitsusliit kavandab suurt kutsehariduse reformi. Ühe suurema muudatusena peaks õpe kutsekeskhariduses kestma neli aastat. Tulevikus on kavas tõsta koolikohustus 18. eluaastani, mistõttu on kutsehariduse reformi eesmärk pakkuda noortele edasiõppimiseks rohkem valikuid.

Haridus- ja teadusministri Kristina Kallase abi Daniel Kõiv selgitas, et neljaaastast õpet ei kavandata siiski kõigil erialadel ja kutseõppeasutustes ning kutseharidus üksnes kutse omandamiseks jääb samuti alles.

Sealhulgas säilib võimalus minna kutsekooli ka pärast gümnaasiumi lõpetamist ja sel juhul on õppekavad juba olemuselt lühemad. Küll on kavas viia pikemale õppeajale osa kutsekeskhariduse õppekavasid eesmärgiga suurendada üldainete mahtu.

Märksõnad

Tagasi üles