Eesti toidu kuu Järvamaal: kuhu minna ja mida teha?

Copy
30.08.2023, Tallinn. Peeter Piheli nullkulu menüü degustatsioon Fotografiska restoranis Eesti toidu kuu avaüritusel. Pildil Peeter Pihel. Foto Madis Veltman, Postimees
30.08.2023, Tallinn. Peeter Piheli nullkulu menüü degustatsioon Fotografiska restoranis Eesti toidu kuu avaüritusel. Pildil Peeter Pihel. Foto Madis Veltman, Postimees Foto: Madis Veltman

September on Eesti toidu kuu, mille raames toimub üle Eesti arvukalt toidule pühendatud sündmusi – toidufestivale, sügislaatasid, töötubasid ja konverentse. Järvamaal kutsub toidukuu Särevere perepäevale, maal elamise päevale ning Järva valla muuseumitee töötubadesse.

„Kuna septembris on kohalik toidulaud kõige rikkalikum, on just praegu õige aeg nautida kohalikku toitu ning täiendada talvevarusid. Meil on rõõm, et saame niivõrd eriilmeliste ja põnevate ürituste näol väärtustada kohalikku toitu ja inimesi, tänu kellele kodumaine toit meie lauale jõuab,“ sõnas Eesti toidu kuu programmijuht Kerli Nõges.

Eesti toidu kuu Järvamaal avab 8. septembril Imavere piimandusmuuseumis toimuv Muuseumitee, mis annab sel aastal auru juurde liikumisaastale. Kahepäevase programmi vältel toimuvad mitmed vestlusringid, töötoad ja ekskursioonid. Kõigile muuseumiteelistele on avatud hubased kohvikud, kus pakutakse maitsvaid suupisteid ja kohaliku hõnguga teed. Küpsetushuvilistele toimub Koeru muuseumis 9. septembril kell 12 Annely Ilometsa juhendamisel leiva valmistamise õpituba. Filmisõpru oodatakse 8. septembril aga Järva-Jaani kinomuuseumisse, kus toimub igal täistunnil filmivaatamine.

Tagasi üles