Türi vald jätkab kaasava eelarvega ka tänavu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Tänavu rajati Türi valla kaasava eelarve raha eest Laupa mõisaparki muusikaaed, mis avati pidulikult mai lõpus.
Tänavu rajati Türi valla kaasava eelarve raha eest Laupa mõisaparki muusikaaed, mis avati pidulikult mai lõpus. Foto: Kristo Kivisoo

Türi valla kaasava eelarve ettepanekuid saab esitada kuni 18. septembrini. Kaasava eelarve suurus on 50 000 eurot ja teoks tehakse vähemalt kaks ettepanekut. Türi vald on ainus, kes tänavu kaasavat eelarvet menetleb, Paide linn on selle peatanud kolmeks, Järva vald käesolevaks aastaks.

Türi vallavalitsus ootab ettepanekuid objektide kohta, mis pakuvad avalikku huvi ja on vallas avalikus kasutuses ning mille rajamise väikseim kulu on 5000 eurot ja suurim kulu 25 000 eurot. Erinevalt hääletuses osalejaist ei pea idee esitaja olema rahvastikuregistri andmetel Türi valla elanik. Seda võivad teha nii eraisikud, MTÜd kui ka ettevõtted, kellel on häid ideid Türi valla kui elukeskkonna mitmekesistamiseks.

«Septembri alguses algab ideekorje ja seejärel koguneb komisjon, kes hindab projekte ja valib rahvahääletusele pääsejad. Hääletus tuleb oktoobris ja projektid, mis saavad rahastusotsuse, peavad valmima järgmise aasta jooksul. Eelnevate aastate kogemuse põhjal võib öelda, et projektirahastuse saab tavaliselt kaks-kolm projekti,» selgitas valla finantsjuht Tiina-Mae Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles