Mille jaoks kasutavad eestlased ostukindlustust

Järva Teataja
Copy
Rahakott. Pilt illustratiivne.
Rahakott. Pilt illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Kui kutsikas närib kingad katki, istud oma prillidele peale või telefon kukub puruks, on võimalik soetada asendustoode ostukindlustuse abil. Coop Panga kindlustuse äriliini juht Raivo Piibor tõi näited Eesti inimestel juhtunud õnnetustest, mille puhul kahjud hüvitati.

Nutiseadmed

Raivo Piibori sõnul esineb kõige enam ostukindlustusjuhtumeid nutiseadmetega, sest need on igapäevaselt kasutuses, seadmeid on lihtne maha pillata ja kuna nende ostuhind on üsna kõrge, siis on ka tekkinud kahju suur. Ostukindlustusega soetatud seadme asendamisel jääb kliendi kanda vaid 30-eurone omavastutus, ülejäänud kulu katab kindlustus.

Näiteks kukkus iPhone põrandale ja ekraan purunes, laual olnud lillevaas kukkus sülearvutile, mis sai veekahjustuse, joogipudel kukkus vastu arvuti ekraani, mis läks katki. Langevarjuhüppe ajal lendas kaamera kiivri küljest lahti ja kukkus vastu maad puruks, lapsel kukkus tahvelarvuti põrandale, autosse ununenud telefon varastati.

Kodutehnika

Raivo Piibori sõnul on analoogsed kodutehnikaga juhtunud õnnetused üsna levinud. Juhul, kui kodule on vormistatud kodukindlustus, saab kulusid ka selle kaudu hüvitada, aga kui kodukindlustuse omavastutus jääb enamasti 200–300 euro kanti, siis ostukindlustuse korral on see kuni kümme korda madalam. Tuleb silmas pidada, et ostukindlustus kehtib kaardiga ostetud kestvuskaupadele, mille hind jääb vahemikku 100–2500 eurot ja kindlustus kehtib kuus kuud pärast ostu vormistamist.

Näiteks soetas klient hiljuti uue blenderi ja rösteri, kuid unustas blenderisse teraslusika, mis rikkus nii kannu kui ka terad. Välk tekitas rikke maja elektrisüsteemis, mille tagajärjel ei töötanud enam õhksoojuspump, seinakontaktis olnud arvutilaadija ega uus blender. Väikelaps tõmbas teleri seinalt maha ja see purunes. Kõik need kahjud kaeti ostukindlustuse abil.

Riided

Raivo Piibor ütles Coop Panga klientide ostukindlustusjuhtumeid analüüsides, et riiete ja jalatsitega juhtub rohkem õnnetusi, kui ta oskas varem arvata. Eesti inimesed soetavad üha kvaliteetsemaid rõivaid ja jalatseid, mille kasutusiga on üldiselt ka kiirmoest pikem, kuid õnnetusjuhtumite eest pole keegi kaitstud. Kallimad riided ja jalatsid tasub soetada pangakaardiga, millele kehtib ostukindlustus.

Näiteks tuli auk kallitesse alles ostetud suusapükstesse. Klient soetas kallid kingad, kuid ööklubis tantsides murdus kingakonts. Punase veini plekid rikkusid uue kleidi. Kallis talvejope varastati kino garderoobist.

Prillid

Raivo Piibori sõnul on prillid hinnalised, kuidas samas õrnad ja kipuvad kergelt purunema. Neid tuleks hoolega hoida ja kanda kaasas spetsiaalses karbis. Kui prillid soetati ostukindlustusega pangakaardiga, korvab õnnetuse korral kahju kindlustus.

Sageli istutakse prillid ise katki. Üks klient aga kukkus välitrepil ja prillid said kahjustada – mõlemal klaasil on kriimustused ja ka raam on kõver.

Lemmikloomade põhjustatud kahjud

Lemmikloomade põhjustatud kahjusid aitab hüvitada kas lemmikloomakindlustus või madala omavastutusega ostukindlustus.

Näiteks ostis klient pangakaardiga 130 eurot maksnud jalanõud, kuid pere lemmikloom näris need ära. Ostukindlustus hüvitas jalanõude maksumusest 100 eurot ja kliendil jäi kanda vaid 30-eurone omavastutus. Teise juhtumi puhul lõhkus kass küüntega telgi.

Tasuta ostukindlustus on automaatselt kaasas kõigi Coop Panga eraisiku deebet- ja krediitkaartidega. Ostukindlustusega on õnnetuste ja varguste vastu kaitstud kuni 2500-eurosed pangakaardiga ostetud kestvuskaubad, näiteks mobiiltelefonid, elektritõukerattad, kodumasinad, aga ka riideesemed ja jalatsid. Pooleaastane ostukindlustus kehtib kaardiga ostetud kestvuskaupadele, mille hind jääb vahemikku 100–2500 eurot. Kui ostetud kaup kuue kuu jooksul puruneb, varastatakse või hävineb, siis ostukindlustus hüvitab eseme remondi või asendamise hinna. Ostukindlustust pakub Coop Pank koostöös If Kindlustusega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles