Valgusteatri festival ÖÖvalgel toimub sel aastal juba viiendat korda

Järva Teataja
Copy
Valgusfestivali ÖÖvalgel mullune etendus Pärnu Rannapargis. 
Valgusfestivali ÖÖvalgel mullune etendus Pärnu Rannapargis. Foto: Eiliki Pukk/Pärnu valgusfestival ÖÖvalgel

Juba viiendat aastat toimuv Pärnu valgusteatri festival „ÖÖvalgel“ pakub sel aastal publikule mitmekülgset programmi, kus kõik lavastused räägivad hetkel ühiskonnas päevakajalistest teemadest nagu kliimamuutus, tehisintellekti sulandumine inimeste igapäevaellu, väärtushinnangud.

Iga aasta septembrikuu viimasel nädalavahetusel toimuv valgusteatri festival ÖÖvalgel on Pärnu suurim kultuurisündmus, kus kolmel õhtul mängitakse erinevates Pärnu linna asukohtades valgusetendusi. Tegemist on valgusteatri festivaliga, kus läbi valguskujunduste- ja lahenduste jutustatakse lugusid, kus peategelaseks on alati elav inimene. Sarnast valgusteatri festivali lähiregioonis ei ole.

„ÖÖvalgel“ festival pakub sel aastal publikule kolme õhtu jooksul vaatamiseks 6 lavastust ja seda 4 erinevas asukohas, mis on omavahel mõnusa jalutuskäigu kaugusel. See tähendab, et ühe õhtu jooksul jõuab vaadata mitut lugu. Kõik lavastused 10 minutit pikad ning on originaalloomingud ja loodud spetsiaalselt „Öövalgel“ festivali jaoks.

Selle aasta programm on mitmekesisem, kui varasematel aastatel. Lavastused on seotud märksõnadega nagu armastus, sõprus, unistused, universumi loomine, kliimamuutused, tehisintellekti pealetung jne. Lavastustes kasutatud muusikaline spekter varieerub aga rock-klassikast kuni rahvamuusikani. Seega leidub igale maitsele miskit.

Soovitame Pärnusse tulla kindlasti 3 päevaks - päevasel ajal on festivali perioodil Pärnus hea võimalus külastada kohvikuid, restorane, spaasid, muuseume ning õhtul juba seada sammud elamusterohkete etenduste poole.

Festival toimub Pärnus 28.-30. septembril 2023.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles