Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide muusika- ja teatrimaja direktor Martha-Beryl Grauberg lahkub kuu lõpul ametist. Martha-Beryl Grauberg ütles, et neli aastat tagasi tööle asudes oli tema ülesanne arendada Paide linna kultuuriürituste ja huvitegevuse mitmekesisust, toetada Paide teatri arengut ja tugevdada meeskonda.

* Paidest alguse saanud toitlustusettevõte osaühing Pizzakiosk on saanud pärast aastaid müügis olekut uue omaniku. Kurre Ehrnstenile kuulunud tuntud tootemargi ostis augustis ära kohalik ettevõte Fesmeri OÜ, mis pole valdkonnas uus tegija – osaühingu hallata on frantsiisilepingu alusel mitu Pizzakioski müügipunkti.

* Keskerakonna esimehe kandidaat Tanel Kiik ütleb, et võitlus partei esimehe koha pärast Mihhail Kõlvartiga on nii tasavägine, et isegi kongressi hommikuks pole selge, kes sellest lahingust võitjana välja tuleb.

* Alexela ja Infortar alustasid Oisus ja Tartumaal Ilmatsalus asuva rohegaasijaama laiendamist, selle tulemusel saavad jaamad võtta vastu rohkem toidujäätmeid. Alexela ja Infortar ühisfirma Eesti Biogaasi OÜ tegevjuht Kristjan Stroom ütles, et sellega asutakse Eestis oma gaasi tootmises järgmine samm. «Kui siiani tootsime rohegaasi peamiselt loomasõnnikust, siis nüüd saame toormena varasemast rohkem kasutada ka toiduainetööstuse ja muid biolagunevaid jääke. Suures pildis annab see toiduainetööstustele laiemad võimalused ringmajanduses osalemiseks,» selgitas ta.

* E-Piim Tootmise AS teenis eelmisel aastal 77,7 miljoni euro suuruse müügitulu juures ligi seitse miljonit eurot kasumit, aasta varem oli müügitulu 54,5 miljonit eurot ja kasum ainult 1,2 miljonit eurot. Ettevõtte juhtkond kirjutab majandusaasta aruandes, et ette­võte mitte ainult ei kohanenud muutustega, vaid ennustas neid ette ja tegi vastavalt sellele strateegilis-taktikalisi valikuid, võttis teatud riske ja need tasusid ennast ära. Aruandeaastal tõusid kiiresti nii piimatoodete kui ka sisendite ja tooraine hinnad.

* Paide linnameeskonna pühapäevane kodumäng suviselt soojal Paide linnastaadionil lõppes rõõmustava skooriga 2:0, millega meeskond jättis Nõmme Kalju FC turniiritabelis endast tahapoole. Premium liiga 26. vooru mängu alustas linnameeskond isukalt, kuid teada oli, et Nõmme Kalju pole sugugi lihtne vastane.

Märksõnad

Tagasi üles