Põltsamaal antakse üle maailmarekordi tiitel

Järva Teataja
Copy
Ken Laumets 17. septembril 2022 veelauasõidu maratonil kaasaelajatest möödumas.
Ken Laumets 17. septembril 2022 veelauasõidu maratonil kaasaelajatest möödumas. Foto: Timo Müürsepp

Sel reedel, 8. septembril, antakse Põltsamaa WPargis üle Guinness World Records (GWR) sertifikaat kõige kauem järjestikku kestnud maraton veelauasõidu eest maailmas. Maailmarekordi tiitli õnnelikuks omanikuks saab Ken Laumets.

Eelmise aasta 17. septembril toimus Jõgevamaal, Põltsamaa WPargi ringkaablil veelauasõidu maraton. Veelauaraja ringkaablisüsteem vedas võistlejaid veelaudadel mööda Kamari järve ning nende ülesandeks oli ühe või kahe käega käepidemest kinni hoida, keelatud oli panna käsi puhkeasendis puusa, asetada käepidet jalgevahele jne. Maratoni võitja Ken Laumets suutis seda lausa 10 tundi, 36 minutit ja 47 sekundit (10:36:47) järjest, alistades senise maailmarekordi peaaegu 20 minutiga. Selle ajaga läbis ta veelaual 314km ja 600m!

Katse jooksul oli võistlejatel jook ja snäkid sõiduvarustuse taskutesse kaasa pakitud.

Maailmarekord on aasta hiljem ametlikel andmetel kinnitatud ning kõik spordisõbrad on oodatud 8. septembril, kell 19:00 Põltsamaa WParki ajaloolise hetke tunnistajateks. Antakse ametlikult üle GWR sertifikaat ning tähistatakse ühiselt Laumetsa võitu. Kostüümiteema on “white party” ehk valge riietus, kõige valgemale(vingemale) kostüümile ka auhind. Üritus on tasuta!

Põltsamaa WPargi näol on tegu veelaua- ja koguperekeskusega Kamari järve ääres. Pargi põhiatraktsioonideks on 5.0 ringkaabel veelauasõiduks, 2.0 harjutuskaabel, Põltsamaa kõrgseikluspark ja veepealne kummilinn. Samuti on võimalik rentida sup-laudasid ja vesirattaid. Pargi kõrval tegutseb ka Kohwik W, kus peale aktiivset päeva kõhu täis saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles