Kaitseministeerium: riigikontroll tunnustas kaitseväge, tõhustame kaitsevõime loomist digilahendustega

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

Riigikontroll tunnustab värskes riigi majandusaasta aruandes kaitseväge edusammude eest varade arvestuse parandamisel, kaitseministeerium jätkab koostöös kaitseväega välja toodud kitsaskohtade kõrvaldamist ja panustab kaasaegsetele digilahendustele, et võimalikult tõhusalt kaitsevõimet luua.

„Investeerime iga aasta kaitsevõimesse sadu miljoneid eurosid ja meile on väga oluline, et toodame iga euro eest võimalikult palju kaitsevõimet,“ ütles kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler Tiina Uudeberg. „Oleme materjaliarvestuses saanud üle senisest suurimast infotehnoloogilisest pudelikaelast ja saame nüüd enda valitsemisala ja riigi raamatupidamise põhivararegistrite andmeid omavahel korrektselt võrrelda.“

„Meil on väga hea meel, et riigikontrolli varem välja toodud probleem on saanud lahenduse nii kaitsevaldkonna kui riigi vaatest. Registrite võrreldavus tagab kindluse, et kaitseväe vara on hästi hoitud. See on oluline töövõit,“ lisas Uudeberg.

Lisaks on kaitseministeerium koostöös kaitseväega alustanud materjaliarvestuse ja inventuuridega seotud protsesside ülevaatamist. Samas väljakutseid jagub ja kaitseministeerium tegeleb nende lahendamisega.

„Riigikontroll on teinud meile soovitusi, kuidas parandada näiteks varade arvelevõtmise kiirust või korraldada inventuurid selliselt, et oleks võimalik saada kindlus varade seisukorra ja asukoha kohta,“ ütles Uudeberg. „Nõustume nende tähelepanekutega ja kindlasti jätkame täiendavate digitaalsete lahenduste arendamist ning protsesside parandamist, et meie materjaliarvestus saaks veelgi paremaks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles