Rattamaratonide sari saab läbi Valgehobusemäel

Järva Teataja
Copy
Valgehobusemäe rattamaratonist on aastatega kujunenud üks Järvamaa suurimaid spordiüritusi.  Aasta jooksul on iga kord mais seal pedaalinud tuhatkond ratturit.
Valgehobusemäe rattamaratonist on aastatega kujunenud üks Järvamaa suurimaid spordiüritusi. Aasta jooksul on iga kord mais seal pedaalinud tuhatkond ratturit. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hawaii Express rattamaratonide sarja selle aasta viimane, kuues osavõistlus saab stardi eesootaval laupäeval Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusest ning kulgeb lähedal olevatel suusa- ja metsaradadel.

Keskpäeval antakse start 60,6 km pikale Grand Prixile, kl 12.40 poolmaratonile (21.8 km) ja kl 13 maratonile (47 km). Enne põhistarte toimuvad aga lastesõidud.

Nädala alguse oli kõikide distantside peale Valgehobusemäele lubanud sõitma tulla oma 800 inimest ehk samas suurusjärgus nagu nii mõnelgi varasemal aastal.

Siiski on olnud ka kordi, mil siinne rattamaraton on kohale toonud neljakohalise arvu rattureid ehk pürginud sarja üheks populaarsemaks etapiks.

Valgehobusemäe rattamaratoni peakorraldaja Peeter Dedov on Järva Teatajale öelnud, et selle võistluse populaarsuse üks põhjus on lähedus Harjumaale ja Tallinnale. „Ka on siinsed rajad on huvitavad. Metsarajad, järved, igavate kruusalõikude puudumine ja vahelduv maastik – see meeldib paljudele ratturitele,““ on korraldaja kiitnud. „Valgehobusemäe maratonil on valdavalt püsikäijad. Väike hulk inimesi on sellised, kes tulevad kohale võistluspäeva hommikul.“ (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles