GALERII Vaata ringi Järvamaa kauni kodu tunnustuse saanud Käru Südamekodus

Järva Teataja
Copy

Konkursi „Eesti kaunis kodu“ erikategooriatega tunnustatakse teiste seas ka ettevõtete hoonestuid ning tänavusel piirkondlikul Järvamaa konkursil pälvis parima tööstusmaastiku tiitli Käru Südamekodu.

Alates 2017. aastat Käru alevikus tegutsenud Käru Südamekodu esitas piirkondlikule Järvamaa Kauni kodu konkursile Türi vallavalitsus. Tunnustuse pälvis eakatekodu nii oma ühtse hoonestuse kui ka selle sobitumise eest ümbritsevasse keskkonda. Eraldi äramärkimise pälvis dementsusega inimestele mõeldud aed.

Käru Südamekodu juhataja Heili Burmeistri sõnul on tegemist suure tunnustusega kogu Käru Südamekodu perele pikaajalise töö eest eakatele kvaliteetse ja silmailu pakkuva elukeskkonna arendamisel. „Oleme väga tänulikud märkajatele, kes võtsid vaevaks Käru Südamekodu vastavale kategooriale esitada. Kiidan väga Käru Südamekodu töötajaid ja elanikke, kes hoolivad majast, selle ümbrusest ja taimedest, mis on aeda kasvama pandud. Iga lilleke ja murugi vajab kogu aeg tähelepanu, et vaatajat rõõmustada,“ sõnas Burmeister.

Kuna Käru Südamekodu puhul on tegemist eeskätt eakate koduga, on hoonele koduse ja kauni ümbruse loomine juhataja sõnul nende tegevuse loomulik osa. „Oleme maja ümbrusesse rajanud lilleaia, marjapõõsad ja kõrgpeenrad, kus eakatel on kauni vaatepildi kõrval võimalik ka aiandushuviga tegeleda. Samuti oleme aastate jooksul hoonet ennast oluliselt laiendanud ja arendanud ning loonud mugava äraolemise ka dementsusega inimestele,“ ütles Burmeister ja lisas, et Käru maja puhul saavad nad olla tänulikud ka juba looduslikult kaunile keskkonnale – maja lähedal asuvad maaliline paisjärv, mõisapark ja mets.

Tunnustusena pälviti SA Järvamaa tänukiri ja mastivimpel. Oma tänukirja edastas ka Türi vald. Käru Südamekodu nomineeriti Järvamaa poolt parima tööstusmaastiku kategoorias ka üleriigilisele „Eesti kaunis kodu“ komisjonile hindamiseks. Kategooria hindab tootmise, tööstuse või muude ettevõtlusega seotud hoonete terviklikku sulandumist ümbritsevasse keskkonda ning olulise komponendina ka keskkonnakaitselisi aspekte. „Eesti kaunis kodu“ piirkondlikke ja üleriigilist konkurssi viib juba 26. aastat läbi Eesti Kodukaunistamise Ühendus koostöös maakondade ja suuremate linnadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles