Türi valla opositsioon pole rahul juhi valimise protsessiga

Järva Teataja
Copy
Türi vallavolikogu istung
Türi vallavolikogu istung Foto: Dmitri Kotjuh

29. augusti Türi vallavalitsuse istungi protokollist selgus ilmselt paljudele üllatuseks, et ametisse sai nimetatud uus Türi Noortekeskuse juhataja ilma avaliku konkursita. Kuigi juriidiliselt on lugu korrektne pole opositsioonis olev valimisliit Tulevikuvald Türi rahul Türi Noortekeskuse uue juhi valimise protsessiga.

Tulevikuvald Türi valimisliidu esindajad Türi vallavolikogus leiavad, et on igati ootuspärane, et avaliku ametiasutuse juhi kohale valitakse inimene avaliku konkursi teel, kus antakse kõigile inimestele võimalus kandideerida juhi positsioonile. Siinkohal tasub esile tuua naaberomavalitsust Paide linna, kes just nii ka käitus. Kahjuks kasutas Türi vallavanem Sulo Särkinen oma ainuõigust ja määras ilma konkursita ametisse uue juhi.

Opositsioonis oleva valimisliidu liige Sten Perillus sõnab, et äsja valitud juht on kindlasti pädev oma tööd tegema, kuid muret tekitab vallavalitsuse tegevus, kuidas juht ametisse määrati. “On elementaarne, et kui valime avalikule asutusele juhti, siis toimub avalik konkurss ning selle jaoks loodud komisjon valib välja parima kandidaadi, kes asutust juhtima hakkab. Täna jääb tunne, et väikses ringkonnas valitakse endale meelepärane inimene asutust juhtima.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles