Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Alates 1. septembrist kannab Paide pansionaat uut nime – Paide Südamekodu. Nimevahetus pole seotud omaniku äkilise meelemuutusega, vaid hooldekodu on saanud lisaks nimele ka uue omaniku. Augusti lõpust saadik kuulub 125 kohaga pansionaat aktsiaseltsi Südamekodud tütarettevõttele, osaühingule Paide Südamekodu. Tegemist on Eesti Südamekodude keti üheteistkümnenda hooldekandeasutusega. Neist kaks asuvad Järvamaal: üks nüüd Paides ja teine Kärus. Ettevõtte nõukogu esimees Martin Kukk ütles Paide pansionaadi üleminekut kommenteerides, et algatus tuli selle endiselt omanikult ja asutajalt, osaühingu Häcke juhatuse liikmelt Ilmar Köögilt.

* Türi vallavalitsus pani juunis oksjoniportaalis osta.ee enampakkumisele Jaama tänaval asuva vana tenniseväljaku. Ligemale 1500ruutmeetrise kinnisasja alghinnaks määras valla­valitsus 997 eurot. Kui oksjon oli kestnud ligi kuu aeg, oli hind kerkinud 6500 eurole. Augusti lõpus, kui oksjoni aeg lõppes, oli kinnistu hind kerkinud koguni 152 000 eurole. See oli kordades rohkem, mida vallajuhid poleks osanud uneski näha, sest kinnisvaraportaalides leiab Türil elamukrunte alla 20 000 eurose hinnaga. Kahjuks sellist rahalaeva Türi valla eelarvesse siiski lähiajal ei saabu.

* Imavere koolis oli 1. september sel aastal veidi erilisem kui muidu. Üksteist kooliuusikut said pihku aabitsa ja veel ühe kingituse – kooli logoga tekli. Koolijuht Margit Reinpõld ütles, et koolivormi teema tuli Imavere koolis jutuks juba eelmisel õppeaastal. «Hakkasime arutama, et tahaks oma koolivormi või kasvõi mõnd elementi, näiteks mütsi. Siis sattusime kokku sellise firmaga nagu Seren, mis teeb koolivorme ja on valmistanud need juba mitmele Eesti koolile. Teklit polnud neilt varem keegi tellinud, aga meil see mõte just oli. Ja nii see siis läkski,» selgitas Reinpõld.

* Muusika- ja kultuurisõbrad juba teavad, et septembri alguses on helilooja Arvo Pärdile pühendatud festival Pärdi päevad. Kui esimese festivaliga tähistati Pärdi 75. sünnipäeva, siis tänavu 11. septembril saab maailmakuulus muusikamees 88aastaseks. Nagu ikka, jõuab festival ka Paidesse, Arvo Pärdi sünnilinna. Pärdi ja tema kunagise õpilase Veljo Tormise muusikat esitab neljapäeva õhtul Paide kirikus Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester Rasmus Puuri juhatusel. Pärt ja Tormis on ühes kavas kõlanud harva.

* Eelmise aasta september algas väätsalastele rõõmuudisega – alevikku pigaldati pakiautomaat, mida sealkandis juba ammuilma oodati. Juba mõni aasta samas olukorras olnud kärulastel ei jäänud üle muud, kui Väätsa poole kadedaid pilke saata ning oma pakkide kättesaamiseks-postitamiseks endiselt Türile või Raplasse sõita. Tänavuse suve lõpp tõi õnne ka nende õuele.

* Teisipäeval avas Paides uksed Maribel Beauty kehastuudio, mis pakub solaariumipäevitusi, rullmassaaži ja kosmeetikuteenust. Stuudio loonud noor ettevõtja Karolin Nilp raskeid aegu ei karda, sest Eesti naised on alati oma välimusele aega ja raha kulutanud, loodetavasti jääb see nii ka edaspidi. Karolin Nilbist sai ettevõtja juhuse tahtel. Nendessamades ruumides tegutses kunagi solaariumisalong Solaan ja viimastel aastatel solaariumikeskus Beauty Sun. «Olin siin klient, kuid mitte kuigi sagedane,» märkis ta.

Märksõnad

Tagasi üles