Järva-Jaani plaanitakse uut muuseumi

Järva Teataja
Copy
Orina mõis
Orina mõis Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel aastal ostis Ametikoolitus OÜ, mida tuntakse kompentenstikeskuse Autosert kaubamärgi all, vallalt Järva-Jaanis asuva Orina mõisa. Ettevõtte plaan on mõisa rajada koolituskeskus.

Nüüd annab Autosert teada, et nad koguvad kõiksugu AUTOMIGA seotud asju. Esemed paigutatakse loodavasse autokoolinduse muuseumisse Järva-Jaanis (Visit Autosert Järva-Jaani), kus neil on selleks vastavad ruumid olemas.

Oodatud on kõik, absoluutselt kõik, mis vähegi AUTOMIT puudutab:

Märgid

Vimplid

Tunnistused

Kleebised

Kalendrid

Raamatud

Ajaleheartiklid

Filmid ja pildid

Rallide ja kokkutulekute pildid ja korralduslik info

Tehnika, masinad, vidinad

Muljed ja jutustused jne, mida ei oskagi kohe välja mõelda.

Mis see AUTOM siis oli?

Ühing"Autom" oli vene ajal Eestis mittekutselisi ehk harrastusautojuhte koondav organisatsioon, kus omakorda olid sektsioonid VAZ-i, Moskvitsi Ja ZAZ-i omanikele. Automi filiaalid olid igas rajoonis.

Autom korraldas oma liikmete vahel kutsemeisterlikuse võistlust, mis omas kolme madalamat järku ja lõpuks sõidumeistri tiitlit. Iga järgneva astme saamiseks pidi sohver teatud aja jooksul läbima teatud hulga kilomeetreid avariivabalt ja omamata sõidutalongis auke.

Kutsemeisterlikuse võistlusest osavõtja auto esi- ja tagaaknale kleebiti vesipilt.

Kui sul on midagi AUTOMIGA seonduvat ja sooviksid, et see saaks väärtusliku kasutuse, siis palun anna sellest teada alljärgnevatel kontaktidel: Lenno Põder, tel: 5077332, e-post: lenno.poder@autosert.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles