Laupa kool sai suunad paika

Järva Teataja
Copy
Fotol Laupa küla Keskküla talu peremehe Ants Kase koolile meisterdatud kivist kompassiga.
Fotol Laupa küla Keskküla talu peremehe Ants Kase koolile meisterdatud kivist kompassiga. Foto: Kaarel Aluoja

Laupa küla taluperemees Ants Kase meisterdas koolile kivist kompassi, ikka selleks, et kool püsiks õigel kursil ja ka lapsed oskaks vaadata, millisest ilmakaarest päike tõuseb.

Laupa koolidirektor Kaarel Aluoja rõõmustas Laupa küla Keskküla talu peremehe Ants Kase toodud kingituse üle oma endisele koolile.

„Nüüd on koolil suunad kindlalt paigas, sest saime Laupa kooli lõpetanud ja külas elavalt taluperemehelt Ants Kaselt kingituseks suure põllukivi, mille sisse raiutud ilmakaared," sõnas ta. „Ants tegi oma endisele koolile kingituse sooviga, et kool ikka õigel kursil püsiks ja ka lapsed oskaks vaadata, millisest ilmakaarest päike tõuseb, kust ta keskpäeval koolimaja peale paistab ja millise ilmakaare poole loojub," lisas ta.

Aluoja sõnutsi on tegemist kooliperele väärika õppevahendiga.

Ants Kase märkis, et õuesõppeks ja aine paremaks omandamiseks võiks kivi juurde paigutada veel selgitava sisuga tahvli, sest kust see laps muidu teab, mis see N või mida W kivil tähendab.

Meistri soovil sai ilmakaartega varustatud kivimürakas koolimaja juurde paika päev enne 1. septembri avaaktust, sest „nii on kindlam õppeaastat alustada."

Ants Kase on Laupa kooli vilistlane. Samas koolis on õppinud ka tema lapsed ja lapselapsedki: värske vilistlane Andreas Kase on juba praegu kuulus jooksumees, üks tütrepoeg on veel kooliteed käimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles