Raja lõpuosa pani paremusjärjetuse paika

Järva Teataja
Copy
Valgehobusemäe rattamaraton.
Valgehobusemäe rattamaraton. Foto: Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus

Hawaii Express Estonian Cup maastikurattasari lõpetas tänavuse hooaja laupäeval Valgehobusemäel.

Kuivõrd meeste üldvõitja oli selge juba enne võistlust, siis koondus peatähelepanu naistele, kus üldvõitu läksid jahtima nii Liisa Ehrberg kui ka Janelle Uibokand, kirjutatakse võistluste koduleheküljel. 

“Saime Liisaga koos algusest minema ja tegelikult olimegi sõbralikult koos kuni lõpuni. Sai lihtsalt kokku lepitud, et kellel on lõpus rohkem jaksu, see ka võidab. Samas Liisale piisas sarja üldvõiduks muidugi ka teisest kohast. Igatahes kolm kilomeetrit enne lõppu panin täiskäigu ja sain tõusudel vahe sisse. Tegin oma parima ja sain etapivõidu,” muljetas finišis Janelle Uibokand.

Meeste arvestuses oli stardiloetelus puudu Euroopas võistlev üldvõitja Markus Pajur ja nii sai panuseid teha õigele mitmele kodusele ratturile. Sarnaselt naistega pandi jõuvahekord siingi paika lõpueelsetel Valgehobusemäe rattakrossi tõusudel.

“Tulime viiekesi poole maa peale, Romet Pajur ja Taavi Kannimäe vajusid esimesena ära, seejärel Peeter Tarvise ja Gert Jõeäärega lõpuni. Sain taastuda ja kasutasin sama taktikat nagu eelminegi aasta Tarvise vastu – lõputõusul tempo üles ja sain laskumisele esimesena. Ja lõpuni esimesena”, võttis tänase päeva kokku meeste rattur Josten Vaidem.

Gardena maratonil oli kiireim Henrik Kivilo, sarja üldvõidu kindlustanud lätlane Ivi Irbe oli Ron Rooni järel kolmas.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Taavi Kannimäe, naistest Janelle Uibokand.

Jetoili poolmaratoni läbis kõige kiiremini Magnus Normak, sarja üldvõidu noppis Egert Tammeleht.

Lastesõitude nobedaim poiss oli Hugo Bazõlev, kiireim tüdruk oli Karolina Lilenbach.

Valgehobusemäe suusa-ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik ütles, et Valgehobusemäe rattamaraton toimus juba üheksandat korda ning tõi radadele ligi 800 sportlast, kusjuures enim startijaid oli 42,5 km distantsil- 359 võistlejat. Mudilaste ja laste startides osales 78 last/mudilast.

Järgmine suurem spordivõistlus toimub keskuses 1. oktoobril, mil peetakse 30. Albu sügisjooksu ja 19. terviseliikumispäeva. Võistluspäeva avavad Valgehobusemäe tipu vallutajad, kus võistlejad jooksevad suusalilla juurest vaatetorni tippu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles