Politsei pidas kinni tapmises kahtlustatavad

Järva Teataja
Copy
Foto: VisionalMedia / Shutterstock

Esmaspäeva õhtul pidasid politseinikud Harjumaal kinni mehe ja naise, keda on alust kahtlustada 38-aastase mehe tapmises Põhja-Tallinnas.

Laupäeval, 9. septembril leiti Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval korterist mehe 38-aastase mehe vägivallatundemärkidega surnukeha. Tapmises on alust kahtlustada 1991. aastal sündinud meest ja 1989. aastal sündinud naist, kes olid tapetuga omavahel tuttavad. Politsei pidas kahtlustatavad kinni Harjumaal esmaspäeval, 11. septembril, mees õhtul kella 20 ajal ning naine kella 23 paiku öösel.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse grupijuht Vadim Kuperštein räägib, et uurijad on alates laupäevast teinud aktiivset tööd selle nimel, et välja selgitada, mis tol õhtul täpselt juhtus ja kes võis kuriteo toime panna. „Kogusime tõendeid, mille pinnalt on alus esitada kahtlustus kahele inimesele, kelle täna õhtul kinni pidasime. Juhtunu täpsemaid detaile ja motiive ei ole hetkel võimalik avaldada, kuna uurimine on alles algusjärgus ja kahtlustatavatel seisab ütluste andmine alles ees,“ ütles Kuperštein.

„Kuivõrd prokuratuuri hinnangul on oht, et kahtlustatavad võivad kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduma hakata või uusi kuritegusid toime panna, taotleb prokuratuur Harju Maakohtult ka kahtlustatavate vahistamist,“ lisas ringkonnaprokurör Diana Helila.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb tapmist (KarS § 113). Süüdi mõistmisel võib kohus mõista karistuseks 6-15 aastat vangistust.

Uurimist viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles