Mehis Muru võitis rogaini EMil hõbemedali

Järva Teataja
Copy
Vasakpoolsed meeste klassi hõbemedli võitjad Matin Vilismäe ja Mehis Muru.
Vasakpoolsed meeste klassi hõbemedli võitjad Matin Vilismäe ja Mehis Muru. Foto: Võistluste koduleht; erakogu

Orienteerumisklubi JOKA ultravõimekamad ja -vastupidavamad orienteerujad osalesid 24-tunni rogaini Euroopa meistrivõistlustel Soomes Turu lähistel. EMil olid osalemas ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujaid ja neist edukamaina võitis Mehis Muru koos Martin Vilismäega meeste konkurentsis hõbemedali.

Paul Poopuu orienteerumisklubist JOKA ütles, et isaks Mehis Murule olid JOKA-st osalemas Rita Ojala, Elina Lasseron ja Gert Saamann, kes on innukad rogainijad juba aastaid ning harrastavad võimalusel korra või paar aastas ka 24-tunniseid rogaine. „Seekordset ööpäevast rogaini orienteerumist iseloomustasid nad nii: ilm soosis ja öö oli imeliselt soe, maastik kaljune, palju kraave, punktid pigem head orienteerumist nõudvates kohtades. Planeeritud teekonda oli keeruline ellu viia, sest läbimine osutus arvatust aeglasemaks.”

Meeste arvestuse startis rajale 83 meeskonda. Kindla võidu pälvisid mitmekordsed Euroopa- ja maailmameistrid Timmo Tammemäe ja Sander Linnus, kes kogusid rajal 500 punkti. Hõbemedali pälvisid Mehis Muru ja Martin Vilismäe, tulemusega 472 punkti, mille tarvis tuli maastikul orienteerudes läbida üle 130 kilomeetri. Elina Lasseron ja Rita Ojala kogusid ööpäevaga 175 punkti ja läbisid 70 km, mis andis naiste superveteranide arvestuses üheksanda koha. Gert Saamann ja Imbi Soome jäid rajal ajalimiidiga jänni ja hilinesid finišisse 28 minutit. Ligi 95 km distantsil kogutud 246 punktist jäi lõppsummaks alles 217 ning tulemuseks 25. koht veteranide segavõistkondade konkurentsis.

Gert Saamann ja Imbi Soome rada planeerimas.
Gert Saamann ja Imbi Soome rada planeerimas. Foto: Võistluste koduleht; erakogu

Maastikuelamusi ja rajaplaneerimise kogemusi Soome kaljustel maastikel said Poopuu sõnul aga kõik rohkesti ning usutavasti ka motivatsiooni järgmisteks rogainideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles