Paide rallisõitja valmistub tähtsaks stardiks

Kuido Saarpuu
Copy
Romet Jürgenson ja kaardilugeja Siim Ojaga tegid ka eelmisel aastal Järvamaalt pärit ekipaažidest Saaremaa rallil ühe tugevaima tulemuse, pannes kinni nii oma masinaklassi kui tulles üldarvestuses järvalastest kõige kõrgemale kohale.
Romet Jürgenson ja kaardilugeja Siim Ojaga tegid ka eelmisel aastal Järvamaalt pärit ekipaažidest Saaremaa rallil ühe tugevaima tulemuse, pannes kinni nii oma masinaklassi kui tulles üldarvestuses järvalastest kõige kõrgemale kohale. Foto: Maanus Maasing/ Saarte Hääl

Autoralli Terminal Oili Eesti meistrivõistluste hooaja viimasel etapil, 6. ja 7. oktoobril peetaval 56. Saaremaa rallil on juba kirjas rekordilähedane arv osalejaid­.

Võistlejate kirjapanek algas eelmisel esmaspäeval ja selle töönädala alguseks oli end üles andnud 166 paari 16 riigist. Teiste seas tuleb võidu kihutama ka järvalasi. Näiteks FIA Rally Stari programmis Romet Jürgenson ja Siim Oja, aga hooaja viimasel rallil on väljas ka Karl-Markus Sei ja Martin Leotoots, Argo Kuutok ja Ott Mesikäpp, Roland Murakas ja Kalle Adler, Margus Murakas ja Rainis Nagel, Janar Lehtniit ja Paavo Pajuväli ning Rainer Paavel ja Tiina Ehrbach.

Saaremaa ralli varasem rekord pärineb aastast 2017, kui võistlusele registreerus 174 ekipaaži.

Tänavuse Saaremaa ralli stardis on kodustest meistrivõistlustest osavõtjate kõrval ka noored FIA Rally Stari programmi tulevikulootused. Nemad on saanud oma võimaluse rallimaailmaga lähemalt tutvuda WRC arvutimängu kaudu ja seejärel läbinud tiheda konkurentsisõela, kus tuli teha katseid alates vaimsetest kuni sõiduni.

Kuue finaali pääsenud piloodi seast leiame ka 23aastase paidelase Romet Jürgensoni. Kahest rallist on ta võitnud ühe ja nüüd ootab teda ees koduteedel sõidetav võistlus.

«Sõita üks FIA Rally Stari etappidest kodus Eesti publiku ja oma pöidlahoidjate ees on kindlasti eriline tunne,» ütles Romet Jürgenson. «Eelmise aasta rallist on mul ainult head mälestused ja loodan ka sel aastal omas klassis esikoha eest võidelda. Tõotab tulla põnev võistlus.»

Saaremaa ralli start on 6. oktoobril kell 17.30 Kuressaare keskväljakul. Kahel päeval on kavas 12 kiiruskatset kogupikkusega 124,76 kilomeetrit. Reedel sõidetakse kolm kiiruskatset, mille hulgas on ka alati oodatud Kuressaare linnakatse. Laupäeval läbitakse teiste seas legendaarsed Kaugatoma ja Undva, kuid ka päris uus katse.

«Kaugatomal oleme muutnud stardi asukohta ja seega sõidetakse katse natukene uuel kujul,» selgitas Saaremaa ralli võistluste juht Rasmus Uustulnd. «Uue katsumusena oleme sel aastal pakkumas katset Saaremaa põhjarannikul. Katse ei ole täiesti uus, sest aastaid tagasi on seda osaliselt läbitud, kuid mitte selles formaadis,» lausus ta.

Osavõtjate registreerumine ja huvi Saaremaa ralli vastu on Uustulndi ütlust mööda olnud heas mõttes üllatavalt suur. «Registreerimine on veel avatud kaks nädalat, kuid ralli ajakanal on piiratud ja tuleks kiirustada,» lisas ta.

Saaremaa ralli kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised, välja arvatud reedeõhtune Kuressaare linnakatse. Rallipasse, mille hind on 25 eurot, saab osta Piletitasku veebilehelt või rallinädalal Saare Selverist ja S-Linki ametlikest müügipunktidest.

Eelmüügist soetatud rallipassid tuleb vahetada müügipunktis või katsete piletikontrolli punktides käepaela vastu. Katsetele viivatel teedel on võimalik soetada ka ühekordseid kiiruskatete pääsmeid, mille hind on 10 eurot.

56. Saaremaa Rally on tänavuste autoralli Terminal Oili Eesti meistrivõistluste viimane etapp. Saaremaal lõpeb ka tänavune kuni 26aastastele pilootidele mõeldud Estonian Junior Challenge’i hooaeg.

Nagu eelpool mainitud, siis võistlejate kirjapanek Saaremaa rallile on täies hoos ja lõpeb 25. septembril kell 21. Samal päeval saab läbi ka meediaesindajate akrediteerimisavalduste vastuvõtt­.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles