Kirik sai kadunud ukse tagasi

Copy
EELK Järva-Peetri Püha Peetruse koguduse diakonil Jaanus Tammistel on põhjust rõõmustada, sest ennistatud uks on ilmastikukindel ja ka trikitava ukseluku tõttu ei jää keegi enam õue kinnise ukse taha.
EELK Järva-Peetri Püha Peetruse koguduse diakonil Jaanus Tammistel on põhjust rõõmustada, sest ennistatud uks on ilmastikukindel ja ka trikitava ukseluku tõttu ei jää keegi enam õue kinnise ukse taha. Foto: OÜ Puidupoisid/Joel Roos

Tänavu maist alates on Järva-Peetri kirikul algupäraste uste asemel ees olnud laudadest kokku löödud ajutised avatäited. Eelmisel nädalal sai pühakoda vuntsitud uksed tagasi.

EELK Järva-Peetri Püha Peetruse koguduse diakoni Jaanus Tammiste selgitusel pandi kirikule ajutine, laudadest kokku löödud uks ette põhjusel, et muret on ustega olnud juba pikemat aega ja tegelikult on kehvas seisus mõlemad – nii läänepoolne peauks kui ka põhjapoolne niinimetatud kõrvaluks.

Uksed on kannatada saanud ilmastikuolude tõttu, aga ka ajahammas on oma töö teinud, seetõttu näiteks peaust Tammiste sõnul põhimõtteliselt enam kasutada ei saagi ja kirikusse tuli kirikulistel siseneda põhjaküljel asuva niinimetatud eeskojaukse kaudu. Kevadel võeti põhjapoolse sisse­käigu uksed eest ning toimetati Pärnu-Jaagupisse OÜ Puidupoisid töökotta, kus asjatundlikud meistrid nende kallal tegutsema hakkasid. Päevi näinud ustelt oli tarvis eemaldada mitu värvikihti, parandada mitmesuguseid puidukahjustusi ja katta uute viimistlusvahenditega, mis ustele loodetavasti mitukümmend eluaastat juurde annab.

Tagasi üles