Maakaitserühmade juhid värskendavad oma teadmisi

Kuido Saarpuu
Copy
Kaitseliidu Järva maleva pealik, kolonelleitnant Kuido Pettai on üks neist, kes värskendab maakaitserühmade ülemate teadmisi.
Kaitseliidu Järva maleva pealik, kolonelleitnant Kuido Pettai on üks neist, kes värskendab maakaitserühmade ülemate teadmisi. Foto: Indrek Jurtšenko

Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonda õppusele Ussisõnad saabunud maakaitseüksuste juhid keskenduvad väljaõppes lahingutegevuse planeerimisele ja otsuste vastuvõtmisele.

Maakaitserühmade ülemate teadmisi värskendavate malevapealike sõnul keskendutakse juhtide väljaõppes eelkõige ülesande analüüsile ja planeerimisele, mis on olulised osad otsuse vastuvõtmise protsessis. Need oskused ja teadmised on olulised õppuse koostööharjutuse faasis kui reservist tulnud juhid peavad oma üksusi juhtima.

Pärast reakooseisu täiendõpet harjutavad maakaitserühmad kaitset maastikul, objektikaitset ja kontroll-läbilaskepunkti korraldamist.

Õppus Ussisõnad toimub Kirde maakaitseringkonna vastutusalas ajavahemikus 13. kuni 22. september.

Õppusele Ussisõnad on kutsutud need ajateenistuse läbinud ja reservi arvatud reservväelased, kelle ametikohtadele oli välja õpetatud uus kiht reservväelasi ja kes määrati seetõttu maakaitseüksuste koosseisu. Maakaitseüksuste loomine annab kiirreageerimisreservist välja arvatud võitlejatel uue funktsiooni, mis hoiab nende väljaõppetaset ja lahinguvalmidust.

Õppusele kutsutud maakaitseüksuste liikmetel on võimalus astuda Kaitseliidu liikmeks, et olla rohkem kaasatud oma üksuse tegevustesse ja hoida väljaõppetaset kõrgel.

Õppus Ussisõnad on Eesti ajaloo suurima reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine. Kuue nädala jooksul oodatakse õppusele ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu. Õppus kestab 28. augustist kuni 8. oktoobrini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles