Parima taimekasvataja aunimetust püüab Järvamaa kurgikasvatajagi

maaelu.postimees.ee
Copy
Sombune talv Kuido Paimla kurgisaagi kiiremat valmimist ei soosinud, sest päikest nappis.
Sombune talv Kuido Paimla kurgisaagi kiiremat valmimist ei soosinud, sest päikest nappis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) tunnustab juba kümnendat korda parimat taimekasvatajat. Kolmandat korda valitakse parim taimekasvataja aiandustootjate seast.

Konkursi raames loetakse aiandustootjateks köögiviljakasvatajad, kartulikasvatajad, marjakasvatajad, puuviljakasvatajad, puukoolimajandajad ja lillekasvatajad.

Möödunud esmaspäeval külastas žürii konkursi kandidaate. Pärast ringsõitu tõdes žürii üksmeelselt, et rõõm oli näha mitmeid entusiastlikke aiandustootjad, kes tegutsevad üle Eesti, vahendab EPKK uudiskiri.

Aunimetuse väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist. Lisaks antakse aunimetus inimesele, kes käesoleva aasta jooksul on saavutanud häid tulemusi taimekasvatuses ning kelle panus taimekasvatuse edendamisel on olnud arvestatav vabariigi ulatuses.

Aunimetuse kandidaadid on kartulikasvataja Kulle Põldmaa (Kartul Simunast), maasika- ja köögiviljakasvataja Ranet Roositalu (Joosepi Talu), kurgikasvataja Kuido Paimla (Eistvere aiand) ja lillekasvataja Getriin Hermlin (Rikets Lilled, Rikets Aiand).

Parima taimekasvataja aunimetus aianduskategoorias kuulutatakse välja novembris Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles