Kiirete näppude voor: Vana küttekolde asendamiseks saab toetust taotleda

Järva Teataja
Copy
Ahju kütmisel ei tohi siibrit liiga vara sulgeda. Pärast leekide kadumist ja ahjuukse kinnipanekut tasub siibri sulgemisega mõnda aega oodata.
Ahju kütmisel ei tohi siibrit liiga vara sulgeda. Pärast leekide kadumist ja ahjuukse kinnipanekut tasub siibri sulgemisega mõnda aega oodata. Foto: Kristjan Teedema

Suurema õhusaastega piirkondades elavatel inimestel avaneb 18. septembri hommikul alates kella 9st võimalus taotleda toetust, et oma vana küttekolle riigi toel välja vahetada või uuendada.

Nii saab ettevõtlus ja innovatsiooni sihtasutuse ( Kredex) toetust küsida näiteks vana ahju asemele uue, vähem saastava ahju ehitamiseks või selle soojuspumbaga asendamiseks, aga ka vana katla uue katla või soojuspumbaga asendamiseks. Toetust saab ka oma elamise kaugküttega liitmiseks.

„Kuigi paljude teiste maailma riikidega võrreldes on Eestis puhas õhk, näitavad uuringud, et kütteperioodil on just kohtküte linnades üks olulisi õhusaaste põhjustajaid,“ rääkis kliimaminister Kristen Michal. „Toetades vana ahju asemele uue ehitamist või siis keskkonnasõbralikumale kütteviisile üleminekut, aitab kliimaministeerium inimestel teha õhukvaliteeti parandavad valikud, mille boonuseks on ka parem tuleohutus ja energiatõhusus.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles