Politsei pidas kinni 21 ebaseaduslikult riiki sisenenud inimest

Järva Teataja
Copy
Piiritara.
Piiritara. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Pühapäeval, 17. septembril pidasid politseinikud Valgas kinni 21 välismaalast, kes sisenesid Euroopa Liitu ebaseaduslikult.

Pühapaeval, 17. septembril veidi enne kella 15 märkas politseipatrull Valga bussipeatuses välismaalasi, kelle kontrollimise käigus selgus, et nad on Euroopa Liitu tulnud ebaseaduslikult. Nende seas oli 14 meest, viis naist ja kaks last. Kiirabi vaatab inimesed üle.

Esialgsetel andmetel tuli 21-liikmeline seltskond Eestisse Läti kaudu. Hetkel on selgitamisel, kust nad Euroopa Liitu sisenesid ja kuhu soovisid minna.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kert Kotkas rääkis, et viimased nädalad on Lätis toonud väga suure ebaseadusliku rände surve Valgevene piiril, kus on takistatud sadu ebaseaduslikke piiriületusi. „Oleme ühenduses Läti ja Leeduga ning vahetame infot toimuva kohta. Tänast juhtumit ei saa veel kindlalt seostada olukorraga Lätis, kuid politseinikud selgitavad praegu asjaolusid ja teevad Valgas kinni peetud välismaalastega menetlustoiminguid, et teada saada nende täpne rändemarsruut,“ selgitas Kotkas.

Politsei on suurendanud oma kohalolu lõunapiiril ning bussijaamades ja sadamates, mida ebaseaduslikul rändel võidakse kasutada transiidiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles