Algas Euroopa Liikuvusnädal

Järva Teataja
Copy
Kepikõnd
Kepikõnd Foto: Aleksandr Guzhov / Pealinn

Laupäeval algas iga-aastane Euroopa Liikuvusnädal. Nädala jooksul osalevad ligi 3000 Euroopa linna kampaanias, millega pööratakse tähelepanu säästva liikuvuse edendamisele ja aktiivsete liikumisviiside soodustamisele.

„Liikuvusnädala raames saavad nii kohalikud omavalitsused kui ka ettevõtted ja haridusasutused mõelda ning katsetada, kuidas meid ümbritsevat keskkonda muuta ohutumaks, tervislikumaks ja keskkonnasõbralikumaks. Liikuvusnädal on hea võimalus ka igaühel mõelda oma liikumisharjumustele ehk võimalusel liikuda rohkem jalgsi või jalgrattaga – see mitte ainult ei säästa keskkonda, vaid toob kaasa ka parema tervise ja elukvaliteedi,” ütles Kliimaministeeriumi liikuvuse asekantsler Sander Salmu.

Liikuvusnädalast võtavad osa mitmed Eesti omavalitsused. Muhus toimub liikuvuspäev 17. septembril, mis algab jalgrattamatkaga. Tartu linn pakub kõigile tasuta ühistranspordi kasutust ning nädala avaürituse raames toimub 15. septembril bussidisko. Tallinnas viiakse 16. septembril läbi orienteerumine jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga. Rae vald aga korraldas liikuvusfestivali juba septembri alguses. Rohkem infot omavalitsuste korraldatud ürituste kohta leiab liikuvusnädala kodulehelt.

Üritusi korraldavad ka ettevõtted ja haridusasutused. MTÜ Eesti Firmaspordi Liit korraldab septembris kampaaniat „Kondimootoriga tööle“, mille eesmärk on innustada inimesi liikuma tööle ja koju vaid kondimootori jõul. Tartu lasteaed Kivike osaleb kampaanias mitme erineva tegevusega – näiteks osalevad õpetajad sammuvõistlusel, et vähendada autokasutust. Kõikide ettevõtete ja haridusasutuste tegevused leiab samuti liikuvusnädala kodulehelt.

2002. aastal alguse saanud Euroopa liikuvusnädal toimub igal aastal 16.–22. septembril. Tänavuse kampaania tunnuslause on “Ole säästlikum!”. Teemanädalal toimub erinevaid üritusi nii Eestis kui ka Euroopas ning nädal lõppeb traditsioonilise autovaba päevaga. Rohkem infot liikuvusnädala kohta leiab Kliimaministeeriumi veebilehelt. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles