Leekides korteri kohal jäid lõksu ema ja lapsed

Järva Teataja
Copy

Mullu 6. detsembri varahommikul kell 7.44 sai Aravete päästekomando meeskond väljakutse kolmekorruselisesse 18 korteriga Künka kortermajja Ahula külas.

Sündmuskohale saabudes põles maja keskmise trepikoja esimese korruse korter lahtise leegiga. Tulekahju oli täisfaasis, leek oli aknast väljas ja jõudis tuulekastini. Sama trepikoja teise korruse rõdul oli naine kolme lapsega, kes olid paanikas, sest ei saanud lastega väljuda ning karjus kõva häälega appi. Meeskonnavanem Margus Pent andis Häirekeskusele olukorrast teada ning andis korralduse päästjatele Kaurile ja Ahtole ning autojuht Kallele paigaldada redel ja alustada inimeste päästmist rõdult. Peale redeli püstitamist asuti moodustama põhiliini ning hakati kustutama põlevat korterit. Samal ajal kui redeliga päästeti teostas Kalle voolikuliini hargnemise ja hakkas kustutama juba põlevat ruumi. Ema koos kolme lapsega toodi rõdult alla redeliga. Kiirabi veel kohal polnud, kuid hiljem vaatas kiirabi nad üle ning nendega oli kõik korras.

Kui ema kolme lapsega olid päästetud, andis meeskonnavanem Margus päästjatele korralduse siseneda põleva korteri trepikotta ning alustada evakuatsiooniga. Kauri ja Ahto sisenesid põleva korteri trepikotta ning alustasid evakuatsiooniga. Põlevast korterist tõid päästjad Ahto ja Kauri suitsusukeldumise käigus välja kolm kannatanut (65, 72 ja 75 aastased meesterahvad), kellest üks oli rõdul ning teised kaks olid magamistubades. Päästetud anti kiirabile üle, meedikud kontrollisid meeste tervised üle ja üks meestest viidi vingumürgituse tunnustega haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles