Põhja-Kõrvemaal selgusid Eesti parimad orienteerumismaratonis

Järva Teataja
Copy
Noormeeste M16 klassi poodium, vasakul Kerto Kaasiku.
Noormeeste M16 klassi poodium, vasakul Kerto Kaasiku. Foto: Siiri Poopuu

Eesti parimad orienteerumismaratonis selgusid Põhja-Järvamaa maastikel.

Orienteerumisklubi JOKA Paul Poopuu sõnas, et antud võistlusmaastikke iseloomustavad veekogudega rabamassiivid, mis piirnevad servades asetsevate järskude nõlvadega ning enamasti hea nähtavuse ja joostavusega metsaalad. „Maratonorienteerumise Eesti meistrivõistluste eripäraks on see, et võistlus toimub ühisstardist ja orienteerumisrajal võisteldakse vahetus konkurentsis,” selgitas ta.

Meeste eliitklassi 23,24 km ja 35 kontrollpunktiga rajal alustas hilisem võitja Kristo Heinmann Värska orienteerumisklubist Peko kohe konkurente põrmustava tempoga ning saavutas juba raja algusosa kindla edu, mida suutis hoida lõpuni. Võiduajaks oli 2:38.16.

Järvamaa orienteerumisklubi JOKA parim meesorienteeruja Raiko Marrandi tegi oma senise parima jooksu Eesti meistrivõistlustel. Raja esimeses poolest heitles ta pronksmedali koha eest, ent raja teises pooles libisesid konkurendid Andres Rõõm OK Ilvesest ja Ats Sõnajalg Harju OK-st eest ning lõpujoonel tuli leppida neljanda kohaga.

Naiste eliitklassi 17,13 km ja 26 kontrollpunktiga rajal liikus liider Annika Rihma OK Põlva Kobrasest samuti teistel eest, ent jälitajad olid pidevalt vaid napi paari minuti kaugusel ja nii kuni lõpujooneni.

JOKA naisorienteeruja Sigrid Ruul läbis raja samuti heas rütmis, ent medalivõiduks sellest seekord ei piisanud ja tulemuseks jäi samuti neljas koht.

Paul Poopuu sõnas, et kui eliitklassis jäi neil medalivõit võtmata, siis JOKA noororienteerujad suutsid seda. Neidude N16 klassi 8,17 km ja 16 kontrollpunktiga rajal pidasid põneva kullaheitluse Grete Johanna Korb Värska OK Pekost ja Anna Mia Atonen JOKA klubist, kus tulises finišiheitluses ja jäi napi sekundilise eduga peale Korb. Pronksmedali heitluses suutis kaaslastest kindlam ja kiirem olla Anett Liisa Parts JOKA klubist. Noormeeste M16 klassis suutsid Pärtel Külvik Tartu Katolik SK-st ja Kerto Kaasiku JOKA klubist arendada tempot, mis oli teistele liiast ning eraldusid ülejäänutest. Raja teises pooles suutis kogenum Pärtel Külvik omakorda eest libiseda ja kulla võita. Kerto Kaasiku jätkas aga hea jooksu- ja orienteerumisrütmiga lõpuni ning võitis oma esimese individuaalse Eesti meistrivõistluste medali orienteerumisjooksus. Noormeeste M18 klassis suutsid end esikuuikusse joosta Henri Perillus ja Maarius Kotsulim Türi spordikoolist, ent medalivõiduni jäi siiski pikk maa.

Veteranide seas jooksis end JOKA sportlastest poodiumile Kaarel Kallas, kes meeste M40 klassi pingsas lõpuheitluses suutis seekord tasuda eelmise aasta napi kaotuse jalgpallilegendile Raio Piirojale ja võita pronksmedali. Naiste N65 klassis saavutas Lea Tusis neljanda koha, meeste M65 klassis Kalmer Keevend viienda koha ja naiste N55 klassis Elina Lasseron kaheksanda koha.

Tänavus aasta viimased Eesti meistrid selguvad kahe nädala pärast öise tavaraja võistluses, mis toimub Järvamaa piirialadel Vetla-Kreo kaardil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles