Imavere valmistub skatepargi avamiseks

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Alguses ei paista Imavere Mõmmi mäe tagant midagi. „Ärge minge sealt!" hoiatas osaühingu Gruuvi Groupi objektijuht Jevgeni Fridman, kui hakkasime koos Imavere Kooli direktori Margit Reinpõlluga otse üle muru vastvalminud skate-pargini astuma. „Õhtul sadas padukat, nii et võite põlvini sisse vajuda. Lisaks külvasime värskelt muruseemet."

No muidugi – skate-pargini viib uus ja ilus jalgtee, nii et jalanõusid määrima ei pea.

Gruuvi Group on ehitanud vähemasti paarkümmend skate-parki. „95 protsenti Eesti parkidest on meie ehitatud, nii vineerist kui betoonist," ütles Fridman ja lisas, et ainult sellega ta tegelebki. „Betoon kestab 10-15 aastat, vineeri peab iga paari aasta tagant vahetama." Bentoonparki saab ka lihtsamalt hooldada, auke ja pragusid parandada, katkiseid kohti välja lõigata ja asemele valada ehk hea hooldusega on võimalik pargi eluiga pikendada.

Imavere park erineb teistest disaini poolest. „See on pump track´i stiilis, kus saad endale hoogu pumbata ja suurendada. Ühest otsast teise on 35 meetrit, keskel palju vaba pinda ja ufo, metalläärtega boxid. Kui ei taha või ei oska obstaakleid sõita, saab alustuseks ka sirge ala peal harjutada," selgitas Fridman kui hiina keeles.

Sõita saab saab siin rula, BMX-ratta, rulluuisukude või tõukerattaga.

Vineer tundub justkui ohutum kui betoon? „Kui ohutu on ekstreemsport? Sõna ekstreem ütleb juba ära, millega tegu. Kukkuda peab ka oskama. Kui on treener, õpetab ta ka kukkuma," lisas ise rulaspordiga tegelev Fridman ja kinnitas, et kindlasti tuleb kanda kiivrit ja kaitsmeid. Platsi äärde paigaldatakse ka tahvel reeglitega.

Margit Reinpõllu teada on Imavere lastel rohkem just tõukse, koolil on neid poole klassi jagu, ka mõned kiivrid. Algul plaaniti parki hoopis kooli juurde, et saaks seda ka vahetundides kasutada. Aga maa all oli torustik, mille peale ei tohtinud parki valada. „Et kooli liikumistunnid toimuvad ka siinsetel palliplatsidel, on nüüd üks võimalus juures – uues liikumisõpetuse ainekavas on rula ja trikirattaga sõitmine sees," teadis Reinpõld öelda. Koolil on plaan tõukerattaid ka juurde osta.

Järva valla arendus- ja majandusosakonna juhataja Triin Tippi sõnul maksis kogukonna aastatepikkuse unistuse, skate-pargi projekteerimine ja ehitamine kokku 62 844 eurot. Lisaks sellele mahtus projekti „Imavere ja Käsukonna noored õue seiklema" ka Käsukonna madalseiklusrada, mis maksis 17 880 eurot. Raha saadi Leaderi aktiivse elukeskkonna ja kogukonnateenuste programmist.

Skate-parki veel kasutada ei saa. Ala jääb aiaga piiratuks veel mõneks nädalaks, kuni maa taheneb ja muru kasvab.

Imavere skate-park avatakse 29. septembril kell 12.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles