Järvamaa hiigeltehased on roheenergia lipulaevad

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Esimesed päikesepaneelid paigaldas Konesko Koeru tehase katusele üheksa aastat tagasi, päikesepark põlluserval, kus Mart (vasakul) ja Marek Hirtentreu seisavad, valmis aprillis­.
Esimesed päikesepaneelid paigaldas Konesko Koeru tehase katusele üheksa aastat tagasi, päikesepark põlluserval, kus Mart (vasakul) ja Marek Hirtentreu seisavad, valmis aprillis­. Foto: Dmitri Kotjuh

Koerus ja Türi-Allikul asuvad hiiglaslikud tehasekompleksid, iga päev veavad rekad sinna tootmistööks vajaminevat materjali ja sealt välja tehase toodangut. Tehastest räägitakse kui ühest maailma suurimast keskkonnaprobleemist, kuid Konesko on oma töö rohelisemaks muutmise nimel ligi kümme aastat vaeva näinud.

Konesko on üle kolmekümneaastase ajalooga ettevõte, mis loodi küll Tallinnas, kuid kuus aastat pärast alustamist oli töötajate arv ja töömaht sedavõrd suur, et ettevõte kolis varem Koeru autoremonditehasele kuulunud ruumidesse. Hiljem laieneti Põltsamaale, kus töö endiselt käib, ja aastal 2015 alustasid Konesko tehased tööd Türi-Allikul.

Konesko peategevusala on elektrimootorite tootmine, kuid tehastes valmistatakse ka elektri- ja kraanakomponente. Tegu on Kesk-Eesti ühe suurima tööandjaga, sest aastatega on töötajate arv suurenenud kaheksalt inimeselt 450 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles