PALJU ÕNNE! Selgus Paide linna aukodanik

Järva Teataja
Copy
Ants Hiiemaa
Ants Hiiemaa Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Paide linna volikogu kinnitas tänasel istungil tänavuseks linna aukodanikuks sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein juhatuse liikme Ants Hiiemaa. Vapimärgid pälvisid Paide Hammerbecki põhikooli õppealajuhataja Kersti Kertsmik ning Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Tiina Kivila. Nimetatud autasud on linna kõrgeimad ning need antakse välja igal aastal linna sünnipäeval.

Ants Hiiemaa on ajaloolane, õpetaja, poliitik ja turismiedendaja, kes on töötanud selle nimel, et Paide oleks parem paik elamiseks, kodu loomiseks ning elamuste saamiseks.

Tema eestvedamisel on Paide Vallimäele rajatud kaasaegne tegevuskeskus ning Tallinna tänavale tegevusmuuseum. Ajakeskusest Wittenstein ja Järvamaa muuseumist on kujunenud atraktiivne mäluasutus.

Uue muuseumikeskuse loomisega on tunduvalt paranenud piirkonnast kogutud kultuuriväärtuste säilitamine ning huvilistele eksponeerimine.

Ants Hiiemaa eestvõttel on Paides algatatud ja ellu viidud mitmeid olulisi suursündmusi - Jüriöö märgutuled ja festival Hingelt Noored.

Ta on valitud mitmel perioodil Paide linnavolikogu liikmeks ning osalenud volikogu komisjonide töös. Perioodil 2005–2011 oli Hiiemaa linnavolikogu esimees.

Elupõlise kooliõpetajana on vastne aukodanik panustanud nooremate kolleegide väärtustamisse ning pannud aluse Eesti iseseisvumanifesti ettelugemisele Paides.

Tiina Kivila asus Paide linnavalitsusse tööle 1998. aastal, millest alates on ta panustanud linna arengusse ja keskkonda nii teenistuja kui vabatahtlikuna 25 aastat.

Aastate jooksul on ta tegelenud linna haljastuse, jäätmemajanduse ning ühisveevõrgu arendamise ja korraldamisega, samuti erinevate keskkonnateemade ja kalmistuste korrashoiuga.

Ta on algatanud ja ellu viinud mitmeid keskkonnaalaseid projekte kaasates linna ettevõtjaid ja kodanikke. Samuti on ta alati valmis panustama vabatahtlikuna erinevates tegevustes, olgu selleks koristustalgud, arvamusfestivali korraldamine või matkaradade kavandamine. 

Tiina Kivila
Tiina Kivila Foto: Paide linnavalitsus

Kersti Kertsmik on Paide Hammerbecki koolikogukonna liikmetele väga suur autoriteet, edumeelne ning uuenduste algataja ja eestvedaja.

Ta töötab Paide Hammerbecki põhikoolis direktori asetäitjana õppe- ja kasvatustöö alal alates 2004. aastast. Eelnevalt on ta samas ametis olnud Roosna-Allikul ja Järva-Jaanis, kokku 34 aastat õppealajuhatajana.

Oluline on tema roll ka loodusteaduslike õppeainete õpetamise arendamisel ning ta on olnud mitmete suurprojektide autor ja eestvedaja. Samuti on tal olnud oluline roll uute õppimist ja õpetamist toetavate metoodikate toomisel kooli.

Ta on valitud Paide gümnaasiumi aasta kolleegiks kaks korda ning teda on autasustatud Järvamaa teenetemärgiga.

Kersti Kertsmik
Kersti Kertsmik Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix/ Järva Teataja

Tunnustused antakse laureaatidele üle 30. septembril Paide linna 732. sünnipäeva kontsertaktusel Paide muusika- ja teatrimajas.

Aukodaniku tiitliga käib kaasas rahaline preemia tuhat eurot vapimärgi kavaleride preemia on 500 eurot.

Varem on Paide linna aukodanikuks valitud Maria Niglas, Juta Kirss, Ervin Runnel, Arvo Pärt, Toomas Agasild, Rein Rebas, Vilma Okas, Andres Müürsepp, Tõnu Uibopuu, Aivar Mäe, Jaanus Murakas, Andres Jalak, Mihhail Feštšin, Kersti Sarapuu, Vello Talviste, Ingrid Alt ja eelmisel aastal Ain-Alar Juhanson.

Vapimärgi kavalerid on Mare Veerma, Tiiu Saarist, Vello Talviste, Andres Jalak, Tambet Juhanson, Rein Zeemann, Eevi Sikstus, Urve Schkiperov, Virve Kuusik, Enn Sõmer, Malle Virkoja, Viktor Mets, Mare Savisaar, Mare Olev, Malle Nööp, Ants Hiiemaa, Jaan Meikup, Heli Prii, Andres Taimla, Marju Raja, Thomas Beyard, Jaan Madis, Tiina Larven, Kurt Ehrnsten, Ülle Müller, Maire Raidvere, Luule Lääne, Aiki Mäekivi ja Marje Tänav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles