Kirde maakaitseringkonnas algas õppuse Ussisõnad järgmine etapp

Kuido Saarpuu
Copy

Teisipäeval, 19. septembril alustasid õppusel Ussisõnad osalevad Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna üksused liikumist ringkonna malevate vastutusaladele, et valmistuda eelseisvaks koostööharjutuseks.

Rutja õppeväljakul alustasid tegevusi erialaüksused ning Politsei- ja Piirivalveamet, kes valmistub koostöös kaitseväe ja Kaitseliiduga õppuseks Ülgas.

„Alustasime väljaõppega õppuseks Ülgas, mille raames toetame koostööpartnerina kaitseväe ja Kaitseliidu õppust Ussisõnad. Meie ülesanne on tagada teedel kontroll, läbi erinevate läbilaskepunktide, milleks oleme rajanud õppeväljakule viis erinevat õppekohta,“ ütles Politsei- ja Piirivalveameti Ida Prefektuuri õppuse Ülgas väljaõppe korraldaja politseileitnant Martin Piksar. „Reservväelased on kaasatud kõikidesse tegevustesse. Õpetame neid erinevate kontrollpunktide osas tuvastama võimalikke ohte, õigeid reageerimisviise, samuti lihtsaid taktikalisi toimingud. Kasutame koos reservväelastega ka Kaitseliidus kasutatavat “sõdivat taristut“.

Teisipäeval alustas oma tegevustega ka pioneerirühm, kus reservväelasi juhendavad Kirde maakaitseringkonna pioneerirühma instruktorid.

„Tuletasime meelde miinide tüübid nagu maamiin ja erinevad külgmiinid. Samuti õppisime paigaldama maamiine teetakistusena vastase vaenlase kergejalaväe ja konvoi peatamiseks,” ütles reservväelane reamees Indrek Laube. „Meie rühmas on enamus liikmeid pioneerieriala taustaga, seega õppetöö käib kiirelt ja ladusalt.“

Kõik Kirde maakaitseringkonna reservväelastest koosnevad kergejalaväerühmad on õppusel Ussisõnad oma väljaõppe edukalt lõpetanud ja valmistuvad ringkonna malevate vastutusalas järgnevatel päevadel aset leidva koostegevusharjutuse ja uute ülesannete täitmiseks.

Õppus Ussisõnad on Eesti ajaloo suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine. Kuue nädala jooksul oodatakse õppusele ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu. Õppus kestab 28. augustist kuni 8. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles