Filmikuulsused leidsid tee Järva valda

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Täpselt kümme aastat tagasi hakati Esna külas filmima seriaali „Naabriplika", mis osutus nii menukaks, et seda filmiti kokku 11 hooaega. 

Nüüd on režissöör Ergo Kuld koos võttetiimiga taas Järva vallas liikumas, sest peamiselt Karinul ja Järva-Jaanis filmitakse uut seriaali, mille peaosalised on kaks linnaprouat, kes päranduse tõttu on tulnud maale elama. „Tegu on Urmas Lennuki sulest ilmunud looga," selgitas filmi Kuld ja lisas, et võtted on läinud hästi ning probleeme pole tekkinud.

„Maalugu, ei ole päris naabriplika, aga siiski kogu tegevus on seotud külaeluga. Tegelasteks on kaks linnaprouat, kes kehvade asjaolude kokkusattumisel peavad maale kesistesse tingimustesse elama tulema. Mõlemad on omamoodi prouad ning hakkavad maal eri olukordadega kokku puutuma," kirjeldas Kuld seriaali, kust ei puudu ei draama ega ka komöödia.

Peaosalisi kehastavad Merle Palmiste ja Ingrid Margus. Kõrvalosades teevad kaasa mitmed tuntud näitlejad, kuid au ja kuulsust pälvivad ka meie kohalikud inimesed. Tähelepanu saavad ka kohalikud kohad – nii on seriaalis suure rolli saanud Karinul asuv ja sellel aastal kauni kodu tiitliga pälvinud Urve Pilve ja Urmas Seina kodu. „Miks mitte, siin mingit konkreetset põhjust ei ole," selgitas Kuld asukoha küsimuse peale.

29. augustil ehk viimasel võttepäeval filmiti ka Järva-Jaani raamatukogus, kus Ingrid Marguse kehastatud tegelane püüdis teha kõik, et kogukonna raamatukogu säiliks ning oli valmis lausa raamatukogu ümber kolima. Selleks läks ta appi veidi autistlikule raamatukoguhoidjale, keda kehastab Epp Eesmäe.

Sarja nimi on „Minu küla" ning see jõuab vaatajate ette kõigepealt Go3-s sügisel ning kevadel Kanal 2 kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles