Rahvajooksule tuleb kuulus maratonimees

Järva Teataja
Copy
Roman Fosti
Roman Fosti Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval asub stardijoonele ka kuulus maratonimees Roman Fosti, kes on on ka 23.-30-septembrini toimuva Liikumisnädal 2023 üks patroonidest.

𝐌𝐈𝐒 𝐑𝐎𝐋𝐋𝐈 𝐌Ä𝐍𝐆𝐈𝐁 𝐋𝐈𝐈𝐊𝐔𝐌𝐈𝐍𝐄 𝐒𝐈𝐍𝐔 𝐄𝐋𝐔𝐒?

Minu elus mängib liikumine väga suurt rolli, olen seda teinud kogu oma elu. Nooruses hoovis erinevad liikumismängud, sealt sain tugeva põhja, et suudan praegu palju erinevaid spordialasid harrastada kui kaasatakse. Keskkoolist alates praeguseni liigun teadlikult, loen artikleid, jälgin elementaarsel tasemel toitumist ja teadvustan, et ka puhata on vaja, siis toimub kehas taastumine ja areng.

𝐊𝐔𝐈𝐃𝐀𝐒 𝐌𝐎𝐓𝐈𝐕𝐄𝐄𝐑𝐈𝐃 𝐄𝐍𝐃 𝐑𝐄𝐆𝐔𝐋𝐀𝐀𝐑𝐒𝐄𝐋𝐓 𝐋𝐈𝐈𝐊𝐔𝐌𝐀?

Leia endas motivatsiooni tegevusega alustada, püstita endale väärtuslikud eesmärgid ja lähene raskustele ja takistustele arengule suunatud mõtlemisega.

Teiseks tuleta endale meelde, miks sa tegevusega alustasid ja toeta enda sisemist motivatsiooni välise motivatsiooniga (premeeri ennast).

Kolmandaks, negatiivsed mõtted on takistuseks siis, kui usud neid ja lähed nendega kaasa. Kuna negatiivsed mõtted ja emotsioonid on loomulikud, lase nendel olla, aga ära nendega tegele. Eemaldu nendest ja keskendu sulle olulistele tegevustele.

𝐌𝐈𝐃𝐀 𝐒𝐎𝐎𝐕𝐈𝐊𝐒𝐈𝐃 Ö𝐄𝐋𝐃𝐀 𝐍𝐄𝐍𝐃𝐄𝐋𝐄 𝐈𝐍𝐈𝐌𝐄𝐒𝐓𝐄𝐋𝐄, 𝐊𝐄𝐒 𝐓Ä𝐍𝐀 𝐑𝐄𝐆𝐔𝐋𝐀𝐀𝐒𝐄𝐋𝐓 𝐄𝐈 𝐋𝐈𝐈𝐆𝐔?

Nagu iga muu tegevuse puhul, pane paika eesmärk – näiteks hea enesetunne. Kõige raskem samm on uksest välja astuda. Ära otsi vabandusi, vaid leia lahendusi. Oluline on järjepidevus ja rutiini tekitamine. Siinjuures tasub meeles pidada, et kõige raskem on esimesel kolmel nädalal, aga ära anna alla! Pärast seda tekib harjumus ja siis on juba palju lihtsam. Oluline on ka õige riietumine vastavalt liikumisalale. Kui tunned püsivat väsimust, kontrolli tervist arsti juures ja vaata üle ka oma baas, mis võib väsimuses süüdi olla – uni ja mitmekülgne toitumine. Loe asjakohaseid artikleid või pöördu treeneri poole, et koos paika panna strateegia harjumuse tekitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles