20 000 eurone stipendium ootab kandideerima

Järva Teataja
Copy
Marielle Kleemeier
Marielle Kleemeier Foto: Marko Mumm/EKJL

Tradehouse jagab Noorsportlase Stipendiumiga välja 20 000 eurot. Stipendiumi eesmärk on anda lootustandvate noorte sporditeele hoogu juurde. Stipendiumile kandideerimine on avatud ja taotlusi saab esitada kuni 18. oktoobrini.

Juba 11. korda jagatavale noorsportlase stipendiumile on oodatud kandideerima kõik lootustandvad ja tulemuslikult esinenud 14–26aastased sportlased, eesmärgiga liikuda lähemale enda unistusele spordimaailmas.

Läbi 10 aasta on Tradehouse Noorsportlase Stipendiumile esitatud üle 1000 taotluse, nendest stipendium on määratud üle 50 noorsportlasele ning kokku toetatud üle 200 000 euroga. Stipendiumi on saanud ka paljud nimekad sportlased, kes on end juba tänaseks tõestanud olümpial või noppinud tiitlivõistlustel medaleid – sealhulgas Karl Erik Nazarov ja Kristjan Ilves. „Igal aastal on põnev tutvuda uute ja noorte Eesti sporditähtedega ning panustada nende eduloosse. Tradehouse Spordistipendium aitab ja on aidanud nii mõnelgi tublil noorel pürgida enda seatud sportliku sihi poole,“ ütles Tradehouse’i tegevjuht Laura Kuldkepp.

2022. aasta Tradeshouse Noorsportlase stipendiaadiks kuus noort sportlast, kelle vahel läks jagamisele 20 000 eurot. Laekunud 80 taotluse seast valiti stipendiaatideks golfar Elizaveta Sofia Reemet (4000 eurot), viievõistleja Johanna Maria Jõgisu (4000), tõkkejooksja Marielle Kleemeier (3500), triatleet Gregor Rasva (3500), iluuisutaja Arlet Levandi (2500) ja jooksja Leonid Latsepov (2500).

Paidest pärit Marielle Kleemeier on 400 m tõkkejooksja ja Eesti rekordi omanik. Stipendium abil oli tal võimalik jõuda lähemale Pariisi 2024. aasta olümpiamängudele. Kleemeier on võitnud kümme kuldmedalit Eesti meistrivõistlustel ning jooksnud kolm Eesti rekordit, kinnitades kanda Eesti kergejõustiku tipus. “Tänu Tradehouse stipendiumile täitus minu suurim unistus ning sain käia Floridas treenimas olümpiavõitjatega, kellelt sain nippe ning motivatsiooni veel rohkem treenida“, ütles Kleemeier.

Tradehouse Spordistipendiumile taotlemine kestab 18. oktoobrini ning kandideerida saab siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles