Pool miljonit eurot toob tänapäevase tee raudteejaama

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi vald

Türi linnas asuva Vabaduse tänava teeremont muudab ajutiselt liikluskorraldust, kuid pärast teetöid muutub liiklemine kordades turvalisemaks nii jalakäijatele kui ka sõidukitele.

Türi linna Vabaduse tänav on üks peamisi teid, mille kaudu minnakse või tullakse rongijaamast. Et sellel tänaval liiklemine oli ratturitele, jalakäijatele ja sõidukitele kitsaks jäänud, tuli seda ehitustöödega muutma asuda.

Tee-ehitus Vabaduse tänaval algas 11. septembril. Nii oli Türi Halduse juht Elari Hiis sõnutsi kokku lepitud selleks hanke võitnud Tartumaa ettevõttega Kivipartneri OÜ.

Ehituse käigus uueneb Vabaduse tänav kogu pikkuses Tallinna tänavalt kuni raudteejaama parklani, mis teeb ligikaudu 300 meetri ulatuses. Tööde maksumus on ligi 470 000 eurot.

Ehitustööde käigus on tänav liikluseks mingil ajal suletud ja seda nii Vabaduse tänava ääres elavatele inimestele kui ka sedakaudu liikujatele. Ka raudteejaamale pääseb ehitusööde ajal paremini ligi Jaama tänava poolsest küljest.

Ka autoga pääseb rongijaama Vabaduse tänava ajutise sulgemise ajal Jaama tänava kaudu ning sõiduki saab vajadusel jätta Jaama tänava äärsesse parklasse. Ajutiselt on kahesuunaliseks muudetud ka liiklus Lembitu tänaval. Palume jälgida ehitaja üles seatud ajutisi märke.

Ümberehituse tulemusel saavad jalgsi liiklejad Vabaduse tänavale kõnnitee ja tänav uue asfaltkatte.

„Kõnnitee ja sõidutee saavad olema eritasandil, see tähendab, et kõnniteeosa on veidi kõrgemal. Samuti ehitatakse Koidula ja Vabaduse tänava ristmik tõstetud ristmikuks, mis kindlasti vähendab kihutamist mõlemal tänaval," märkis Hiis.

Samuti on kavas paigaldada uus tänavavalgustus, millel Hiisi sõnutsi on eridisainiga lambid.

„Kaarjad valguspostid paistavad silma nii oma kuju kui ka musta värviga ning valgustavad kõnni- ja sõidutee liitumiskohta," täpsutas ta.

Tänava ümberehitus lõpptähtajaks on seatud novembri keskpaik, kuid ehitaja on arvamusel, et nad jõuavad töödega valmis juba oktoobri lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles