Neljavõistlus tõstis esile mitmekülgsed spordilapsed

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Tuuli, vihm ja sompus ilm tervitasid Türi staadionil Järvamaa koolide õpilasi, kes tulid end mitmevõistluses proovile panema. Olud polnud küll rekordite tegemiseks ideaalsed, kuid tasavägine võistlus pani spordilapsed siiski kõigest väest pingutama.

Järvamaa spordiliidus koolispordi võistluseid korraldav Piret Reinfeld ütles, et osalema sõitis kümme kooli 175 õpilasega. "Suuremad linnakoolid olid mõnes vanuseklassis välja pannud isegi kahe võistkonna jagu, väiksemad koolid olid aga rõõmsad, et tervetest lastest ikka esinduse kokku said. Teadupoolest teevad viirused koolides juba omajagu laastamistööd," märkis ta.

Koolide neljavõistlus oli Reinfeldi selgitusel mõeldud U12 ja U14 vanuseklassidele ehk siis võistelda said 11-aastased ja nooremad ning 12 ja 13-aastased tüdrukud ja poisid. "Nagu võistluse nimigi ütleb, oli võistlusalasid kokku neli: 60 meetri jooks, kaugushüpe, pallivise ja 600 meetri jooks," sõnas ta. "Kuna kõik alade tulemused arvestati punktideks ja liideti kokku, tuli võistlejaile eripalgelistel aladel kasuks stabiilsus. Vaja oli nii kiirust, tugevaid käsi, head hüppevõimet kui ka võhma."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles