Türi vald on kauem valge

Järva Teataja
Copy
Tänavavalgustuslamp. Pilt on illustratiivne.
Tänavavalgustuslamp. Pilt on illustratiivne. Foto: Viivika Nagel

Alates kolmapäevast, 20. septembrist lülitatakse Türi vallas tänavalgustus sisse kell 5.30 ning see põleb kuni loodusliku valguse saabumiseni, tänavavalgustus lülitatakse välja kell 01.00.

Türi vallavanem Sulo Särkinen selgitas, et tänavavalgustuse põlemise aega muudeti vastu tulles inimeste soovidele. „Meie poole pöördusid mitmed sooviga, et öösel põleks tänavavalgus kella üheni, siis saavad ka viimaselt rongilt tulijad valges koju. Muutsime tänavavalgustuse põlemise aega ka hommikul varasemaks, samuti sooviga, et meie inimestel oleks rongidele ja bussidele turvalisem liikuda, “ märkis ta.

Särkinen on seisukohal, et tänavavalgustuse põlemine parandab nii öist jalakäijate nähtavust autojuhtidele kui ka üldist liiklusturvalisust.

Türi vallale kuuluva tänavavalgustuse sisse- ja väljalülitamist korraldab Türi Vallavalitsuse hallatav asutus Türi Haldus. Selle juures kehtib üldine põhimõte, et tänavavalgustus põleb pimedal ajal ehk ajal, mil looduslik valgus ei võimalda välitingimustes ohutult liigelda.

Sel põhjusel tänavavalgustust perioodil 16. mai – 18. august Türi valla haldusterritooriumil sisse ei lülitatud. Teisisõnu perioodil, mil looduslik valgus võimaldas väljas liigelda, tänavavalgustust ei kasutatud.

Alates 19. augustist käis tänavavalgustuse sisse- ja väljalülitamine üldise põhimõtte alusel, st tänavavalgustus lülitati sisse pimeda saabumisel ning välja kell 24.00.

Arvestades kodanike pöördumisi, ühistranspordi liikumisaegasid, aga ka vallavara ökonoomset majandamist, võttis Türi Vallavalitsus seisukoha, et tänavavalgustus tuleb Türi valla haldusterritooriumil alates 20. septembrist hommikul sisse lülitada kell 05.30 ning see peab põlema loodusliku valguse saabumiseni. Tänavavalgustus lülitada välja kell 01.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles