Hiidlasest kokk teeb kogukonnale süüa hingega

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Kuu keskel avas Koerus uues kuues uksed Konesko söökla, mida keel ei paindu sööklaks nimetamagi. Pigem kohvikut või restorani meenutavat interjööri ei hoia ettevõte aga kiivalt endale, vaid uuendusena on keskpäevast alates lõunapausile oodatud kõik, kes kehakinnitust vajavad.

Söökla omanik Tiina Võsur ütles, et selline söögikoht on olnud tema ammune unistus. «See näeb ilus ja nüüdisaegne välja, köögis on kõik vajaminev tehnika olemas ning inimesed teevad tööd südamega,» lausus ta. «Seda kõike võimaldas meile Konesko juht Mart Hirtentreu, kes peab oluliseks nii oma töötajate heaolu kui ka Koeru kogukonda. See viimane on kohalikele oluline, sest pärast pubi Janune Kägu sulgemist pole Koerus enam ainsatki avalikku söögikohta.»

Lähimad kohad, kuhu koerulased või läbisõitjad saaksid lõunale minna, on Võsuri teada Järva-Jaanis ja Mäekülas. Aga kumbki neist pole mõne minuti tee kaugusel, vaid ikka oluliselt kaugemal ning Jaani Tare on nädala esimestel päevadel suletud. Seega murdis Konesko avatud sööklaga piirkonnas olulise mure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles