Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuu keskel avas Koerus uues kuues uksed Konesko söökla, mida keel ei paindu sööklaks nimetamagi. Pigem kohvikut või restorani meenutavat interjööri ei hoia ettevõte aga kiivalt endale, vaid uuendusena on keskpäevast alates lõunapausile oodatud kõik, kes kehakinnitust vajavad. Söökla omanik Tiina Võsur ütles, et selline söögikoht on olnud tema ammune unistus. «See näeb ilus ja nüüdisaegne välja, köögis on kõik vajaminev tehnika olemas ning inimesed teevad tööd südamega,» lausus ta. «Seda kõike võimaldas meile Konesko juht Mart Hirtentreu, kes peab oluliseks nii oma töötajate heaolu kui ka Koeru kogukonda. See viimane on kohalikele oluline, sest pärast pubi Janune Kägu sulgemist pole Koerus enam ainsatki avalikku söögikohta.»

* Paide linnavolikogu kinnitas neljapäevasel istungil tänavuseks linna aukodanikuks sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein juhatuse liikme Ants Hiiemaa. Vapimärgi pälvisid Paide Hammerbecki põhikooli õppealajuhataja Kersti Kertsmik ja Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Tiina Kivila. Nimetatud autasud on linna kõrgeimad ja need antakse välja igal aastal linna sünnipäeval.

* Pole tähtis, kas on tegemist investeerimis- või armukelmuste või hoopis millegi kolmandaga, kindel on üks: inimestelt meelitatakse raha välja kõikvõimalikul moel. Petetakse lihtlabaste ja keerulisemate skeemidega suuri ja väga suuri summasid. Ükskõik, milline pettustelaine parasjagu hoogu kogub, võite olla rohkem kui kindlad, et Järvamaa inimesed ei jää sellest kõigest puutumata. Tagajärg on läinud säästud, masendus ja hullemal juhul ka pöördumatult lõhutud elud ja suhted. Tagajärg on ka uurijate ja prokuröride töölaudadel kõrguvad toimikukuhilad. Osa puhul saab hiljem lahendusest ette kanda, aga tihtilugu tuleb leppida pelgalt tõdemusega, et teha pole enam midagi.

* Vana naise lapselaps Priidu on veendunud, et tema 78aastane vanaema jäi Paide pansionaadis abita, mis võinuks ta elu päästa. «Isegi pärast vanaema põrandalt leidmist ei aidatud teda, kuni kiirabi saabus, ja siis ei suudetud kiirabi temani juhatada,» ütles ta.

* Õppuse «Ussisõnad 2023» aktiivsem tegevus oli Järvamaal täies hoos teisipäevast neljapäevani. Reservväelased võtsid maakonna võtmeobjektid kaitse alla ja maanteedel võis märgata kontrollläbilaskepunkte. Vihmane, väga vihmane on see ilm kesknädalal Tallinna–Tartu maanteel Mäeküla ristis. Kaitseväe terminoloogias võiks selle kohta öelda jalaväelase ilm, kuid see, kuidas kolmapäev maantee ääres konutajat vastu võtab, on palju hullem. Ja otsatud autokolonnid Eesti tuiksoonel, eluliinil Tallinnast Tartussse. Rekad, bussid, kaubikud, universaalid ja mahtuniversaalid. Paar mootorratastki sekka. Ainsad, kes tee ääres ei konuta, on õppusest «Ussisõnad» osa võtvad reservväelased. Ei, grammike maad Mäeküla ristist Tartu poole! Mehed on valmis paha­lasi kinni pidama ja omasid kontrollläbilaskepunktist kiiresti läbi laskma.

Märksõnad

Tagasi üles