Hea tujuga keedetud moos tõi rahva lemmiku tiitli

Copy
Jana Olesk ja tema Hea Tuju moos.
Jana Olesk ja tema Hea Tuju moos. Foto: Anne Põder

Sügisel jõuab kätte aia- ja metsasaaduste hoidistamise tippaeg. Mida kõike on võimalik moosiks keeta, seda saab näha traditsioonilisel Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli korraldataval hoidiste messil. Üritus toob iga aastaga kokku järjest rohkem hoidistajaid ja uudistajaid.

Tavapäraselt valiti messi toidulaadal tänavune parim hoidis. Oma sõna sai sekka öelda ka rahvas, kelle häälte tulemusel selgusid parim soolane ja magus hoidis ning üllatustoode. Tänavu 19. korda peetud Olustvere hoidiste messil ja toidulaadal pakkus oma toodangut ligikaudu 60 kohalikku tootjat. Eesti tuntud inimestest koosnev žürii valis Olustvere toidulaadal parimaks hoidiseks porgandi-sidrunimoosi, mille oli valmistanud Zerna ökotalu.

Žürii esimehe Dimitri Demjanovi sõnul võivad teinekord esile tõusta lihtsad ja eredad avastused, mis koosnevad pelgalt kahest komponendist, näiteks nagu porgand ja sidrun, mis oskuslikult kokku panduna annavad oivalise tulemuse.

Tagasi üles