/nginx/o/2023/09/25/15614602t1he35d.jpg)
Sügisel jõuab kätte aia- ja metsasaaduste hoidistamise tippaeg. Mida kõike on võimalik moosiks keeta, seda saab näha traditsioonilisel Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli korraldataval hoidiste messil. Üritus toob iga aastaga kokku järjest rohkem hoidistajaid ja uudistajaid.
Tavapäraselt valiti messi toidulaadal tänavune parim hoidis. Oma sõna sai sekka öelda ka rahvas, kelle häälte tulemusel selgusid parim soolane ja magus hoidis ning üllatustoode. Tänavu 19. korda peetud Olustvere hoidiste messil ja toidulaadal pakkus oma toodangut ligikaudu 60 kohalikku tootjat. Eesti tuntud inimestest koosnev žürii valis Olustvere toidulaadal parimaks hoidiseks porgandi-sidrunimoosi, mille oli valmistanud Zerna ökotalu.