Koerust Piibe maanteele viiv tee saab parem kui varem

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Mäeküla–Koeru–Kapu maanteel algas ligi aasta vältav põhjalik teeremont.
Mäeküla–Koeru–Kapu maanteel algas ligi aasta vältav põhjalik teeremont. Foto: Dmitri Kotjuh

Küllap märkasid eelmisel nädalal Koeru ja Piibe maantee vahel liikujad, et osa teest on üles kooritud ning teetöömasinad vuravad Koeru vahel sagedamini kui tavaliselt. Kauaoodatud teetööd Mäeküla–Koeru–Kapu maanteel on seega alanud ning ligi kolme miljoni euro eest tehakse seal teele põhjalik taaste­remont.

Transpordiameti teehoiuteenistuse ida osakonna juhataja Anti Palmi ütles, et riigitee 25 Mäeküla–Koeru–Kapu 21,25–25,30 kilomeetrite Koeru–Kapu lõigu taasteremondiga tegeleb Taristoni AS. Lepingu maksumus on ilma käibemaksuta 2,94 miljonit eurot ning selle hulgas on ligi 390 000 eurot Järva valla kaasrahastust. «Järva vald rahastab sama hanke käigus tellitavaid ühisveevärgi parendustöid, uue bussijaama taristu väljaehitamist ning osaliselt ka Koerust Visusti poole viiva riigitee ehitatavat kergliiklusteed,» täpsustas­ ta.

Palmi sõnul tuleb tööde loetelu võrdlemisi pikk. «Lihtsam oleks ära märkida, mida ei tehta,» ütles ta naljatamisi. «Pigem võibki öelda, et sellel teelõigul, mis jõuab Koeru asulast Piibe maanteeni, tehakse ära maksimum, mis ühes asulas liiklusohutuse, liikumisvõimaluste ja tee seisu puhul teha annab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles