Spordinädalal osalevad koolid ja lasteaiad saavad 75 000 helkurit

Järva Teataja
Copy
Pimedal ajal tagab parima nähtavuse helkur, mis tuleb riputada paremale poole põlve kõrgusele.
Pimedal ajal tagab parima nähtavuse helkur, mis tuleb riputada paremale poole põlve kõrgusele. Foto: Dmitri Kotjuh

SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse eestvedamisel septembrikuu lõpus toimuv spordinädal kutsub kõiki rohkem õues liikuma. Selleks, et liikumine oleks pimedal sügise ajal ka turvaline, jagab sihtasutus spordinädalal liikumissündmusi korraldavatele koolidele ja lasteaedadele 75 000 helkurit.

„Meie jaoks on väga oluline, et nii lapsed kui täiskasvanud oleksid aktiivsed igal ajal,” ütles SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse juht Alo Lõoke ning lisas, et kuna spordinädala sündmused toimuvad traditsiooniliselt septembris, kui õhtud lähevad juba pimedaks, jagatakse spordinädalal liikumissündmusi korraldavatele koolidele ja lasteaedadele 75 000 helkurit. „Peame oluliseks, et laste värskes õhus viibimine oleks ka pimedal ajal meeldiv ja turvaline,” ütles Lõoke.

„Aastast aastasse on just koolid ja lasteaiad olnud spordinädalal kõige aktiivsemad liikumissündmuste algatajad,” märkis Lõoke ning lisas, et tänavu on nende poolt spordinädala kalendrisse lisatud juba üle 1000 sündmuse kokku rohkem kui 187 000 osaluskorraga. „Aitäh kõikidele, kes spordinädalast osa võtavad ja liikumispisikut edasi kannavad,” oli Lõoke tänulik ning avaldas lootust, et lapsed jäävad ka spordinädala lõppedes aktiivseks, käivad veelgi enam õues mängimas, trenni tegemas ning võtavad osa ka liikumissündmustest.

Põhja Politseiprefektuuri ennetustöö koordinaator Kristel-Liis Kaunismaa peab sellist algatust väga tänuväärseks ning märgib, et pimedal ajal on nii laste kui täiskasvanute puhul kõige olulisem teha ennast autojuhile nähtavaks. „Sügise saabudes peavad nii autojuhid aga ka jalakäijad ennast taas uue olukorraga, ehk pimeda ajaga, harjutama ning jalakäija vaatest on kõige efektiivsem aga ka odavaim vahend enda nähtavaks tegemiseks vana hea helkur,“ märkis Kaunismaa. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles