Koolihoone püüab taas aastapreemiat

Järva Teataja
Copy
Foto: Terje Ugandi

Eesti sisearhitektide liidu korraldatavale aastapreemia konkursile laekus tänavu 49 tööd. Põhjust pöidlaid hoida on ka Paide gümnaasiumi perel.

Viieliikmeline žüriivalis esitatud tööde seast 12 nominenti ja nende hulgast omakorda preemiad, mis kuulutatakse välja arhitektuurivaldkonna aastapreemiate sündmusel.

"On rõõm tõdeda, et nomineeritud ja žürii poolt külastatud objektid paiknesid üle Eesti – investeeringud ruumi kvaliteeti ei koondu vaid pealinna. Avaliku ruumi kontekstis domineerisid haridusasutused, mis on sihipärase ja tulevikku investeeriva tegevuse tulemus nii riigi kui ka kohaliku omavalitsuse tasandil. Uued koolijuhid olid siiralt uhked ning inspireerusid silmnähtavalt oma ruumist rääkides," ütles žürii liige Andres Ojari. Tasakaaluks eelnevale märkas žürii Ojari sõnul ka väikest skaalat ja sisearhitekti hoolivat ning täpset suhtumist elamise ruumikvaliteeti väga erinevates olukordades. "Töökeskkondasid külastades tõdesime, et pandeemia järgne ruumikasutus ja -käsitlus on pöördumatult muutunud. Parimatest parimad keskkonnad jäid silma arhitektuuri terviklahenduse poolest, kus koostöö sisearhitekti ja arhitekti vahel oli suutnud esile tuua just ruumi enda olemuslikud väärtused," selgitas Andres Ojari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles