Heategevussaade „Jõulutunnel” ootab taotlusi abivajavatelt organisatsioonidelt

Järva Teataja
Copy
Jõulutunnel
Jõulutunnel Foto: Kairit Leibold/ERR

ETV „Jõulutunnel“ jätkab heategevusmissiooni ka sel aastalõpul. Kuni 15. oktoobrini oodatakse organisatsioonidelt taotlusi abivajajate toetamiseks.

Alates 1999. aastast on esimese jõulupüha traditsiooniline heategevussaade "Jõulutunnel" tõstnud esile olulisi murekohti ja abivajajaid ühiskonnas. Televaatajate abil on toetatud laste ja täiskasvanute ravi, vähekindlustatud peresid, aidatud soetada vähiravimeid ning mitmesuguseid meditsiini- ja füsioteraapilisi seadmeid.

Ka tänavu soovib ETV koos vaatajatega pakkuda toetust olulise sotsiaal- või terviseprobleemi lahendamisel, mis on seni saanud liiga vähe tähelepanu või vajab lisatuge olemasoleva süsteemi kõrval. „Jõulutunneli“ produtsendi Margus Saare sõnul on heategevussaate eesmärk tuua esile laiemaid teemasid ja pakkuda tuge võimalikult paljudele. Seetõttu oodatakse ka tänavu taotlusi organisatsioonidelt (sihtasutustelt, mittetulundusühingutelt või heategevusorganisatsioonidelt), kellega koostöös oleks abi laialdane.

Televaatajate annetuste eest soetatav seade, pakutav tegevus või lahendus peaks omama ulatuslikku positiivset mõju ning heategevuslik eesmärk peaks olema selgelt mõistetav ning tulemus mõõdetav.

Heategevusprogrammis osalemiseks oodatakse taotlusi koos põhjendusega kuni 15. oktoobrini e-aadressil joulutunnel@err.ee.

Viimased aastad on ETV heategevusliku programmiga liitununud esimesel jõulupühal ka ETV+. Möödunud aastal kutsus heategevussaade toetama ravivahendite soetamist 1. tüüpi diabeetikutele. MTÜ Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu toetuseks koguti 305 975 eurot. “Jõulutunnel” tõi vaatajateni diabeedihaigete ja nende lähedaste lood, kes seisavad haigusega silmitsi iga päev. Pühadeaja panid muusikaga helisema Anne Veski, Ivo Linna, Nele-Liis Vaiksoo, Jaagup Tuisk, Karmen Puis, Elina Nechayeva, Marko Matvere jpt. ETV-s juhtisid saadet Margus Saar ja Margit Kilumets, ETV+ kanalil Margarita Tanajeva.

„Jõulutunneli“ varasemad tegemised ja lood leiab ERR-i portaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles