Muinsuskaitsepäevadel võõrustavad pärandihuvilisi nii külad kui kõrtsid

Järva Teataja
Copy
A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel
A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Juba järgmisel nädalal, 28. septembrist kuni 1. oktoobrini toimuvad muinsuskaitsepäevad keskenduvad elavale kultuuripärandile. Neli päeva kestev pärandifestival hõlmab enam kui sadat sündmust üle terve Eesti ja lõpeb Muinsuskaitseameti 30. sünnipäeva tähistamisega.

Tänavune programm juhib tähelepanu tavadele, teadmistele, oskustele ja kommetele, mis on osa nii ammusest kui tänapäevasest kultuuripärandist. Alati pärandi teemadel kaasahaaravaid tegevusi pakkuvate muuseumide ja raamatukogude kõrval ootavad sel aastal endale külalisi ka mitmed koolid, kohalikud omavalitsused, seltsid ja ühingud, aga ka näiteks kõrts ja hooldekodu.

„Pärand elab, säilib ja areneb tänu meie oma Eesti inimestele ja kogukondadele, see on kõigile kättesaadav ja igaühel on võimalus pärandi hoidmisesse panus anda,“ ütleb Muinsuskaitseameti peadirektor Marilin Mihkelson. „Mul on väga hea meel, et sel aastal saab muinsuskaitsepäevade raames minna külla väga paljudele kutsujatele, nautida eriilmelisi väljapanekuid ja tutvuda uute toredate inimestega, kellele meie kultuuripärandi hoidmine ja edasikandmine on südameasjaks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles