Ringmajanduse piduri tiitli sai jäätmed sortimata jättev inimene

BNS
Copy
Prügikonteiner.
Prügikonteiner. Foto: Türi vald

Eesti Ringmajandusettevõtete Liit (ERMEL) andis tänavuse ringmajanduse piduri tiitli jäätmed sortimata jätvale eestimaalasele.

Ringmajanduse piduri tiitel antakse anonüümselt kõikidele Eesti inimestele, kes jäätmeid ei sordi. "Kui me suhtume jäätmetesse mitte kui materjali, vaid kui prügisse – pühime selle kuskile peitu, silma alt ära –tähendab see, et see kas põletatakse Irus või ladestatakse prügilasse. Me peame nii kodus, tööl, tootmises ja ka lammutamises vaatama kõiki jäätmeid kui võimalikku toormaterjali ja selleks on vaja jäätmed liigiti koguda," märkis ERMEL.

Ringmajanduse veduri tiitel anti üle Eesti Jäätmehoolduskeskusele, mis on tublilt arendanud edasi Eesti ringmajandust, ühendades ja nõustades kohalikke omavalitsusi, et viia ellu jäätmehoolduse korralduslikud ülesanded, mis on omavalitsustele pandud Jäätmeseaduse ning teiste jäätmehooldust reguleerivate õigusaktidega. Eesti Jäätmehoolduskeskus ühendab, edendab ja arendab koostööd nii, et sellest saab sündida reaalne ringmajandus. Auhinna võttis vadtu Kalle Toomet Eesti Jäätmehoolduskeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles