Üle-eestiline talgukevad kogub hoogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolteist nädalat tagasi algas kirjapanek üle-eestilisele talgupäevale «Teeme ära!». Järvamaal oli reede pärastlõunaks kirjas viis üritust: Esnas, Villeveres, Paide Püha Risti kiriku juures, Sõrandus ja Tarbjal. Kõik on seotud heakorra- ja korrastustöödega.


Sõrandu külaseltsi juhatuse liige talgujuht Kaie Altmets sõnas, et talgupäeva plaanis selts nagunii teha, nüüd lihtsalt ajastas selle üle-eestilise ettevõtmisega, mis on 5. mail.
Altmetsa selgitusel on tarvis puid saagida ja lammutada talvel sissekukkunud hoonet.  «Usun, et ühe päevaga me kõike korda ei saa ja suvel teeme veel talgupäevi,» lisas ta.  
Sõrandu külaselts on varemgi «Teeme ära!» talgutes osalenud ning Altmetsa ütlust mööda on  külaelanikele appi tulnud ka võõraid. «Just nooremate inimeste tuttavaid ja sõpru,» märkis ta.
Talguid saab kirja panna kodulehele: www.teemeara.ee.  Samas saab jagada ka oma talgulugusid.
Muinsuskaitseamet kutsus sel nädalal inimesi  talgutel korrastama kaitsealuseid mälestisi.  Ideede saamiseks ja mahukate tegevuste korraldamiseks võib ühendust võtta oma maakonna vaneminspektoriga, kelle kontaktandmed leiab kodulehelt www.muinas.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles