Jalgrattamuuseum pakub kooki ja tähistab kunagise vallamaja juubelit

Järva Teataja
Copy
Väätsal asuv Eesti jalgrattamuuseum. Foto on illustreeriv.
Väätsal asuv Eesti jalgrattamuuseum. Foto on illustreeriv. Foto: Kuido Saarpuu

Sel laupäeval, 30. septembril, tähistatakse Eesti Jalgrattamuuseumi koduks oleva ajaloolise Väätsa vallamaja 130. juubelit.

Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja Valdo Praust selgitas, et septembris 1893 kolis Väätsa vallavalitsus uhiuude moodsasse vallamajja. Vallamaja ehitati ümber paksude kivimüüridega keskaegsest maanteekõrtsist, mis oli ehitatud tollase Eesti teedevõrgu

keskpaika..Vallavalitsus tegutses selles hoones kuni 2007. aastani. 2013 sai sellest auväärsest majast Eesti jalgrattamuuseumi kodu.

Vallamaja 130 juubeli puhul on jalgrattamuuseum alates kella 11 tasuta avatud. Algusega kell 12 ja 14 tehakse ekskursioone, mis tutvustavad ajaloolist vallamaja ja selle ruumide kunagisi funktsioone.

Algusega kell 16 tehakse ülevaateloeng Eesti haldusjaotusest alates viikingiajast kuni tänapäevani. Sellele järgneb pidulik juubelikoogi söömine ning 1930. aastate heliplaatide mängimine.

Väätsa vana vallamaja 130. juubel on ka Eesti Jalgrattamuuseumi kõrghooaja lõpuüritus ning ühtlasi ka osa üle-Euroopalistest Muinsuskaitsepäevadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles